Wolf Gábor interjú
Kategória: online marketing ● Címke: , , , , , 5 hozzászólás

Wolf GáborWolf Gábor neve szerintem keveseknek ismeretlen. Ha ma egy hazai kisvállalkozás tulajdonosa az interneten keres segítséget ahhoz, hogy vállalkozása sikeresebb legyen biztos, hogy találkozni fog Gáborral és cégével a Marketing Commando-val.

Októberben Gáborék ismét egy olyan nagy dobásra készülnek aminek mi is részesei leszünk a Webgalamb szoftverrel. Ennek kapcsán beszélgettünk.

– Mi és hol lesz október 15.-én?

Szia Adrián, üdvözlöm a Chrome Ball partnereit, olvasóit!
Újra nyílik a kkv Marketing Expo, ami egyszerre marketing konferencia, kiállítás és vásár. Ez a magyarországi kis- és középvállalati marketing legnagyobb rendezvénye – tehát annak a vállalkozónak, cégvezetőnek, aki csak egy kicsit is marketing-orientált, mindenképp itt a helye!

Stílusosan egy jéghokipályán rendezzük meg, a Jégpalotában, hiszen ezekkel a marketing stratégiákkal a jég hátán is meg lehet élni!

– Mennyibe kerül a belépő és miért, kiknek éri meg eljönni?

Bár vannak 2-300 000 Ft-os rendezvényeink is, a Marketing Expo nem ilyen: a belépőjegy csupán 10e Ft+áfa, ráadásul ez az összeg a legtöbb kiállítónál le is vásárolható, azaz gyakorlatilag a belépő ingyenes lehet.

Akinek érdemes eljönnie:

– Kezdő vállalkozóknak, akik sejtik, hogy marketinggel könnyebb az indulás
– Kisvállalkozásoknak, akik képben akarnak lenni a legfrissebb trendekkel,
– Középvállalkozásoknak, akik új beszállítókat, új módszereket keresnek.

– Igen, mi is felajánljuk mindenkinek aki eljön, hogy a belépőjegy árával olcsóbban vásárolhatja meg a Webgalamb Hírlevél Szoftvert. A nettó 10.000 forinttal kisebb ár az amúgy sem drága szoftver esetében több mint 25% kedvezmény! Vagy akár úgy is mondhatjuk, hogy ha amúgy is marketing szoftver vásárlása mellett döntene akkor ingyen vehet részt a rendezvényen.

– Nem is kérdés szerintem, hogy megéri-e elmenni, de miben fog ez különbözni az év eleji rendezvénytől?

Minden évben két Marketing Expo-t rendezünk: az év elején általános marketing témában, év végén az online marketingre fókuszálva.

– Miért pont az online marketingre fókuszál az expo, hiszen annyi más csatorna, marketing eszköz van?

Egy 2009-es kutatásunkból kiderült, hogy az első számú kedvenc kkv marketing eszköz az online marketing. Mára ez csak erősödött: aki kezdő, kispénzű, annak szinte az online marketing az egyetlen lehetősége. Aki pedig tud bele pénzt is tenni, annak rendkívül sok eredményt hozhat vevőszerzésben és márkaépítésben. Tehát aki ügyesebb az online marketingben, annak ez a tudás, ez a képesség a sokszorosát hozhatja.

Online Marketing Expo

– Szuper! Az év eleji Expo alapján biztos vagyok benne, hogy ez a rendezvény is hatalmas siker lesz! Egy kicsit elkanyarodva a témától, régóta foglalkoztat a kérdés, hogy mit szólsz ahhoz a jelenséghez, hogy nagyon sok olyan online tanácsadó jelent meg a neten akik a te anyagaid alapján, mintegy klónként szakértőnek állítják be magukat? Mi alapján döntse el a látogató, hogy valós szakember honlapját látja vagy ahogy mondani szokták csak “pár héttel előbb iratkozott fel a Wolf Gábor hírlevelére”?

Ez nem csak nekem gond, mindenkinek vannak az iparágában “hegedűórát adok-veszek” konkurensei. A vevő számára pedig első látásra nem derül ki, hogy ki a legjobb, kire érdemes hallgatni. Ha például rákeresek google-ben, hogy “fogtömés” és az első 10-15 találatot megnyitom, a honlapokból nem mindig tudom eldönteni, hogy ki a legjobb. Éppen ezért az októberi Marketing Expo-n az egyik előadásomat pont eköré fonom: nem elég jó szakembernek lenni, minőségi vállalatnak lenni – de ezt hogyan kell megjeleníteni a honlapodon, hogy egy új látogató első benyomása az legyen Rólad, hogy “na, végre megtaláltam, akit keresek!”

– Van kedvenc marketing módszered vagy eszközöd, olyan amit választanál ha csak egyet használhatnál? Másképp mondva mit tartasz jelenleg a leghatékonyabb módszernek a hazai kis és közepes vállalkozások számára?

Van erre egy gyakorlatom: ha örökölnél a Balaton mellett egy lángossütőt, és választhatnál egyetlen stratégiai előnyt, az mi lenne? Ilyenkor sokan rávágják, hogy “a legjobb helyen legyen”, vagy “az én lángosom legyen a legfinomabb”, vagy “az enyém legyen a legolcsóbb”. Pedig nem ez a siker titka. A siker titka, hogy rátalálj egy éhes tömegre! Ha nem találod meg az éhes tömeget, akkor hiába Tiéd a legjobb vagy legolcsóbb lángos, senki nem fog vásárolni. És ez az éhes tömeg ott van a neten, és könnyebben megtalálható, mint azt sokan hiszik.

– Ti is kiállítók vagytok az Expo-n, vagy csak szervezők?

Ott leszünk mi is. Két standdal: az egyiken a kínálatunk, benne pár újdonság is. És a másik … az valami szigorúan titkos, amit csak ott fedünk fel, de aminek az ereje óriási lesz…

– Végül egy személyes kérdés ami feltűnt nekem. Van annak oka vagy csak így alakult, hogy a Commando-nál a munkatársaid mind nők?

Azért ez nem teljesen igaz, több férfi is dolgozik a csapatban, a pénzügyön, logisztikán például – de való igaz, hogy akik “látszanak”, azok mind hölgyek. Meg kell hogy mondjam, ebben egyrészt ártatlan vagyok – a kolléganőim többségét nem én kerestem, hanem ők jöttek hozzám azzal, hogy velem akarnak dolgozni. De azért az is benne van, hogy a vállalkozás fő célja, hogy boldogabbak legyünk – és én kifejezetten boldogabb vagyok ennyi szép, okos, agilis hölgy társaságában 🙂

– Köszönöm, találkozunk az Online Marketing Expo-n, október 15.-én!

Ne feledje, hogy velünk is találkozhat személyesen és ha ott rendeli meg Webgalamb szoftverét akkor nettó 10.000 forint kedvezményt kap! Nem kell megvásárolnia egyből a szoftvert, ugyanúgy adunk 30 napos ingyenes próbát, de ha az Expo-n kéri a próbaverziót akkor a vásárlás esetén megkapja a kedvezményt!

De ez még nem minden, ugyanis egy meglepetés ajándékkal is készülünk! Erről egyenlőre nem mondok többet, ha már meglepetés akkor maradjon is az, de biztos vagyok benne, hogy megéri eljönni és kipróbálni a Webgalambot! Remélem ön is ott lesz és találkozunk!

Az Expo weboldala: http://www.marketingexpo.hu

Kövess minket a Facebook-on:
Oszd meg ezt a bejegyzést:


Iratkozz fel értesítőnkre és üzenetet kapsz új bejegyzéseinkről:
5 hozzászólás (szólj hozzá te is)


 1. Krisztián

  Szuper! Mi is tervezzük, hogy megyünk, jó lesz élőben találkozni veletek!


 2. Kiss Tamás

  Nekem már a januári Expo is nagyon bejött, sok hasznos kapcsolatot kötöttem, szóval biztos el fogunk menni a cégtől most is páran. Ajánlom mindenkinek aki panaszkodik a válság vagy a rossz forgalom miatt, hogy ha ilyen olcsó de nagyon jó lehetőséggel találkozik akkor ne hagyja ki!


 3. Konrád

  Bár ez inkább reklám volt mint interjú, de megérte elolvasni. Ott leszünk!


 4. F. Ibolya

  Még csak most indult a vállalkozásunk és annyira jó érzés, hogy megtaláltam ezeket a lehetőségeket. Sokkal nyugodtabb vagyok, hogy látom milyen sok lehetőség van a kicsiknek is fejlődni, mi biztosan ott leszünk a társammal.


 5. Rotor

  Nem tudok menni, de sok sikert, remélem készül erről is egy videó.Szólj hozzá te is:

e-mail:
hozzá-
szólás:
 További bejegyzéseink hasonló témában:

Ingyen marketing könyvek
25% Webgalamb kedvezmény
Webrobbanás
A visszaszámlálás elkezdődött