Webgalamb 3 előzetes
Kategória: email marketing ● Címke: , , , , 33 hozzászólás

Webgalamb 3Hatalmas várakozás előzi meg a Webgalamb legújabb változatát. Naponta kapjuk a kérdéseket, hogy mikor jelenik meg, milyen funkciók és új eszközök lesznek benne. Nagyon örülünk a komoly érdeklődésnek és mivel októberben közepén várható a megjelenés ezért itt a blogon írok néhány újdonságról.

A hírlevél szoftvereknél, de főképp a Webgalambnál már megszokott lehetőségek az időzített és követő levelek küldésének lehetősége, olvasók exportja és importja, grafikonok és statisztikák, valamint a mindenben korlátlan felhasználás már alapvető lehetőség.

Ezért most ezekről nem is írok, mindössze néhány olyan újdonságot emelek ki, amelyek a hazai piacon nem csak ritkák hanem példa nélküliek.

Elsőként a két, talán legnagyobb horderejű dolog az úgynevezett akció linkek és a versenyeztetés, más névvel a-b tesztelés az amit kiemelten megemlítenék.

Jöjjön akkor most egy rövid előzetes arról, hogy mitől lesz a Webgalamb 3 az ország legjobb email marketing szoftvere.

Versenyeztetés, azaz AB tesztelés.

A versenyeztetés lényege az, hogy egy levélnek el lehet készíteni két változatát is, és ezekből a rendszer automatikusan ki fogja választani azt amelyik sikeresebb az olvasói körében.

ab-tesztelés

Ez úgy működik, hogy kiválaszthatja, hogy a csoport mekkora részén szeretné tesztelni a leveleket, mondjuk 1000 olvasóból 300-at. Ennek a háromszáz embernek fele-fele arányban küldi ki a leveleket a Webgalamb. Az előre megadott kritériumok alapján aztán amelyik hatékonyabbnak bizonyul az lesz a nyertes. Ilyen előre beállítható kritérium lehet például hogy melyiket nyitják meg többen, vagy az, hogy a benne lévő akciólinkre melyiknél kattintanak többen.

Időzíthető verseny!

Be lehet állítani a versenynél, hogy mikor induljon és mikor érjen véget és ha úgy szeretné akkor miután végzett a szoftver a teszteléssel, megvan a nyertes levél akkor automatikusan el is küldi azt a csoport fennmaradó olvasóinak.

Olyan egyszerű mintha csak egy levelet küldene, teljesen automata az egész folyamat, mégis a sikeresebb levél ér célba olvasóinál! Sokkal hatékonyabb lehet a reklám, sokszor egy címsoron is múlhat a levél sikere ezért rendkívül hasznos funkció ez.

Akció linkek

Az akció linkek egy egyszerűen használható funkció, de mivel nagyon sokféle képen lehet kombinálni ezért elképesztő dolgokra képes. A lényege az, hogy létrehozhat linkeket amiket a levelébe illeszthet és megadhatja, hogy amikor a látogató rákattint akkor mi történjen.

akció linkek

Elérhető vele, hogy amikor a látogató a levelet olvasva erre a linkre kattint, akkor azonnal törlődjön az adott csoportból, és/vagy azonnal be is kerüljön más csoportba vagy csoportokba. Például ha a kattintással olvasóból megrendelő lesz akkor automatikusan át is kerül a megrendelői csoportba.

A link segítségével megoldható, hogy amikor az olvasó rákattint, akkor a feliratkozáskor megadott adataiban automatikusan átíródjon egy adat. Például ha létrehoz egy mezőt amiben az érdeklődési kör szerepel akkor beállíthatja, hogy a látogató amikor a linkre kattint akkor őnála ebben a mezőben mondjuk a foci szó szerepeljen. De már létező adatokat is módosíthat így, egy kattintással megváltoztatható akár az olvasó által feliratkozáskor megadott bármely adat.

Természetesen minden linkhez adhat webcímet is, ami megnyílik amikor kattintanak rá, vagy egy levelet amit automatikusan küld ki részére a szoftver azonnal, vagy időzítve.

Időzíthető linkek!

Mivel beállítható, hogy a linkek milyen időtartamban “éljenek”, azaz mettől meddig legyenek érvényesek, így egy időhöz kötött fájlt vagy oldalt érjen el. Ha időpontokhoz kötött akciója van akkor kihagyhatatlan eszköz.

Még rengeteg újdonság!

Felsorolni is nehéz lenne, hogy mennyi apró és komolyabb újítás lesz a programban, csak, hogy néhányat említsek még, hihetetlenül részletes lett a statisztika is, lesz automatikus statisztika értesítő a , akár pdf-ben is, letölthető pdf statisztika kivonat, saját statisztika a leveleknek akár külön-külön vagy összesítve is, minden olvasó és csoport adatai elérhetőek lesznek.

Gyakorlatilag minden ami csak mérhető a Webgalamb mérni fogja, soha többé nem kell vakon reklámoznia, pontos képet fog kapni hirdetései eredményeiről így a maximumot ki tudja hozni kampányaiból.

Lényeges dolog amit más szoftverek nem tudnak nyújtani az az, hogy a szoftver úgy építi a levélbe a képeket, hogy nem lehet letiltani őket! Olyan levelezőkben is megjelennek ahol alapból tiltva lennének, mint az outlook vagy a gmail.

A feliratkozási űrlaphoz létrehozható lesz szövegdoboz és legördülő mező, vagy akár jelölő négyzet is és minden egyes funkcióhoz részletes bemutató és súgó készül amit akár videón is meg lehet nézni.

Nem is folytatnám tovább, szerintem már önmagában ez is meggyőző, hiszen nem csak írunk róla hanem ingyen ki is próbálhatja a szoftvert! Nem fog zsákbamacskát kapni, egy hónapig úgy tesztelheti, hogy az összes funkció használható, s amikor a vásárlás mellett dönt akkor minden addig felvitt adat, munka megmarad.

Egyszerűen kattintson ide és próbálja ki ingyen!

Kövess minket a Facebook-on:
Oszd meg ezt a bejegyzést:


Iratkozz fel értesítőnkre és üzenetet kapsz új bejegyzéseinkről:
33 hozzászólás (szólj hozzá te is)


 1. Nagy Csaba http://www.szovegmuhely.com

  Nagyon jó program a webgalamb, de sajnos magán viseli a vásárolható, dobozos szoftverek átkát. Például nagyon zavaró, hogy kizárólag egy domainen lehet használni. Új üzletek indulnak, régiek elmúlnak, hol van ma már az a domain, amelyhez 1-2 éve megvettük a galambot…. ha pedig más email címmel küldök, mint az eredeti küldő domain, máris spamlistára tesznek. Így dobja ki pl. a freemail a webgalambos leveleket.


 2. Chrome Ball http://www.chromeball.com

  Örülök, hogy tetszik a Webgalamb. Igen, csak egy domainen lehet használni, viszont amikor a tulajdonos domaint vált akkor nagyon kedvezményes díjért teheti meg ezt a szoftverrel is, vagy akár a régi domainen futhat tovább a hírlevél rendszere ahogy írta. Igazából ez nem túl gyakori jelenség, kevesen váltanak domain nevet.

  Az pedig, hogy más a küldő email cím mint a domain ahol a honlap van pont inkább a dobozos szoftverek előnyét mutatja, hiszen az előfizetéses rendszereknél csak így lehet megoldani. Emiatt nem dobja ki a levelező a levelet, bár kétségkívül megnöveli az esélyét. Tehát pont ezért érdemes dobozos hírlevél szoftvert választani.


 3. Nagy Csaba http://www.szovegmuhely.com

  De jó lett volna ezt egy éve tudnom! A domainváltás lehetőségét jó volna legalább egy mondattal beleírni a felhasználási feltételek közé, vagy a szerződésbe, mert biztos van, akit érintene, de sehol nem lehet róla olvasni.
  Egyébként mennyire kedvezményes ez a díj?
  + egy kérdés: lesz-e lehetőség upgradelni a korábbi galambról régi vásárolóknak?


 4. Chrome Ball http://www.chromeball.com

  Azért nem írtuk le még a váltás lehetőségét mert tényleg nagyon kevesen élnek vele, de igaza van, pótolni kell. A váltás díjánál több szempontot is figyelmbe veszünk, a Webgalamb ügyfélszolgálata tud pontos árat adni (06 96 519 833), de általában 8 és 16 ezer forint között van.

  Lesz kedvezményes upgrade, azaz átváltás a kettesről a hármasra. A bevezetést követő első hónapban (várhatóan október közepétől november közepéig) ez mindössze nettó ötezer forint lesz. Utána is kedvezményes marad az átváltás csak nem ennyire.


 5. MacTom http://www.webmotivator.hu

  @Nagy Csaba: ismerek olyan felhasználót, aki mára már 4 honlap levelezését bonyolítja egy webgalambról, zökkenő mentesen. Egyszerűen a küldő fél nevét és a mail címet csoportonként úgy írja be, ahogy az éppen adott domainhez passzol. Sőt, csoportonként állíthatom be a különböző eseményekhez kapcsolódó linkeket is. Magam is több domainhez használom, sőt egy időben még a gyerekeim iskolájának hírlevelezését is én végeztem, külön rájuk szabott web template-tel. Sztem éppen az a zseniális a WG-ban, hogy ha 10 weboldalam van, akkor is egy hírlevél szoftvert használhatok.


 6. Borsodi

  Na végre! Már nagyon vártam, hogy legyen olyan megvásárloható hírlevél szoftver kicsiny hazánkban amiben van AB tesztelésre lehetőség. Kíváncsian várom a megjelenést, ki fogom próbálni!


 7. Kotto http://www.efonyomda.hu

  Remélem egy adott hírlevél duplikációja (másolása) meg lesz oldva, mert nem szeretek duplán írni.


 8. Chrome Ball http://www.chromeball.com

  Igen, meg van oldva, egy kattintással duplázhatóak és más csoportba is átmásolhatóak a levelek vagy akár az olvasók is.


 9. Oszvald Karesz http://jogaotthon.hu

  Nekem nagyon bevált a régi is, az újra biztosan benevezek, a tesztelés már szintén hiányzik. Kíváncsi leszek így majd milyen eredmények születnek.

  További eredményes munkát kívánok.
  Karesz a JogaOtthon.hu szerzője


 10. Czidlina Ildikó http://www.gyogyitoharmonia.hu

  Régi webgalambos vagyok, kedvelem ezt a szoftvert! Nagyon kíváncsi vagyok a 3-as verzióra! Lesz mit tanulnom megint, de bízom benne, hogy ez újabb fejlődést hoz majd nekünk.

  További sikeres munkát kívánok!


 11. Pernahajder Campbell

  Én is több honlaphoz, eltérő témákhoz használom, ezért úgy csinálom, hogy a wg egy kvázi fantázianevű domainre van telepítve, így nem kötődik szorosan egyik tevékenységi körhöz sem. Pl. ha orpheus.hu lenne a wg domainje, az egyes témákat ilyen címről küldöm: cipobolt [kukac] orpheus.hu, pcszerviz [kukac] orpheus.hu, etterem [kukac] orpheus.hu stb.

  Ez azért jó, mert így nem kapnak “megtévesztő” címről levelet, mert fura lenne, ha az éttermesek a cipobolt.hu domainről kapnák a leveleket. A másik előnye ennek, hogy egy ilyen domaint soha nem kell lecserélni. És így csak egy megbízató tárhelyszolgáltatót kell keresni, aki nem korlátozza a kiküldést — több domain jobb esetben különféle szolgáltatónál van, könnyen elképzelhető, hogy egyszercsak beint egy szolgáltató, és azt mondja, hogy 500 levél per nap…

  Még azt szeretném kérdezni, hogy lesz-e olyan funkció, hogy a csoportokban lévő leveleket ne kelljen egyszerre kiküldeni. Mondjuk van egy 20000-res csoport, és én ezt 5 nap alatt szeretném kiküldeni, akkor ne kelljen felbontanom 4000-res darabokra? – a leveleknél látnám, hogy ez a levél 1-4000-ig van kiküldve. Ez segítene azoknak, akiknek sok feliratkozójuk van, és a témájukból kifolyólag nem egyszerre küldik a leveleket (mert mondjuk időigényesebb a válaszok feldolgozása).

  A másik, ami jó lenne, ha a csoportokban lévő összes feliratkozót lehetne törölni, vagyis üríteni. Bizonyos leveleket úgy küldök, hogy másik rendszerből importálok felhasználókat, és gyorsabb lenne, a nem kéne törölni, majd újra megadni a csoport beállításait.


 12. Pernahajder Campbell

  Még valami: az se lenne rossz, ha a levelekben elhelyezett linkekre eső kattintásokat mérni lehetne.


 13. Chrome Ball http://www.chromeball.com

  Így van, az is egy jó módszer, hogy egy központi webodlalhoz van telepítve a Webgalamb és az szolgálja ki az összes honlapot. Sok ügyfelünk használja így.

  Automata szétbontás a csoportnál nincs (nem igazán van rá igény), hiszen általában örülnek a tulajdonosok ha olyan sok válasz vagy megrendelés jön amit munkaigényesebb feldolgozni.

  Lehet törölni a csoportból feliratkozókat tömegesével is, sőt a hármasban már egy kattintással át is lehet menteni kompletten az összes olvasót vagy akár külön olvasókat is egyik csoportból a másikba.

  Mérhető lesz a linkekre kattintás a levelekben (ez fentebb az akció link) ráadásul úgy, hogy emellett még rengeteg funkció történhet egyszerre amikor a kattintás történik, sőt ez alapján is lehet versenyeztetni a leveleket, azaz az AB tesztelésnél az nyer amelyikben többen kattintottak a linkre.


 14. LaszloB

  Bocs ha csak elkerülte a figyelmemet, de nem találom sehol, hogy mennyibe fog kerülni a 3-as verzió?

  Nem akarlak titeket buzdítani arra, hogy drágán adjátok, de az eddig felvázolt tudás és a konkurenciák alapján biztos sokkal többe fog kerülni mint a mostani. Azért kérdezem mert ha igen akkor érdemes lenne még most megvennem a kettest és áttérni a hármasra mint megvárni a hármast ugye?


 15. Chrome Ball http://www.chromeball.com

  A hármas ára 38.000 ft+áfa lesz, tehát nettó tízezerrel lesz több a kettesnél.

  Mindenképpen érdemes most megvenni a kettest mert amikor megjelenik a hármas akkor a váltás csak nettó ötezer forint lesz, így ennyit meg is lehet spórolni.


 16. Krisztián http://www.videovagas.hu

  Gratulálok!

  Ez a szoftver egyszerűen zseniális volt eddig is, és azt hiszem kitaláltátok rejtett vágyaimat, hogy mit lehetne még beletenni!

  Már alig várom a megjelenését, és az összes újítás listáját!


 17. Nagy Csaba http://www.szovegmuhely.com

  Vajon véletlen, hogy a szoftver ára csak akkor derült ki, amikor a 10 ezerrel kevesebbe kerülő HSZ Pro kampánya már lezárult? :))
  De nem piszkálódni akarok, én is szerettem használni a galambot. Csak egy kérdés: az új verzió alkalmas lesz html lapok importálására, vagy ez is csak a saját wgm fájlokat fogja felismerni?


 18. Chrome Ball http://www.chromeball.com

  Nem igazán tudtunk a Hszpro kampányáról, tehát tényleg csak véletlen. S őszintén szólva már a kettes Webgalamb-nak sem volt konkurencia mert tudásában nem éri utol, a hármasról meg nem is beszélve. 😉

  Ráadásul annál a terméknél a marketing oktatás mégegyszer ugyanennyi mi pedig ingyen adjuk hozzá az e-könyvet, a fórumot, a blogot, mind teli oktatóanyaggal.

  Html lapok inportálására már most is alkalmas a kettes, mindössze át kell váltani html nézetbe a szerkesztőt és a beillesztéssel beletenni a kész kódot. Három kattintás az egész. De azért nem szoktuk ajánlani mert a saját html szerkesztő programokkal készített leveleknél a képet nem tartalmazza a kód, míg a wgm fájlnál igen.


 19. Jani

  Az új funkciók leírásánál egy mondatra felkaptam a fejemet:
  “a szoftver úgy építi a levélbe a képeket, hogy nem lehet letiltani őket!”

  Tudtommal nem létezik ilyen megoldás, semelyik nagy eDM szoftver nem tudja így megjeleníteni a képeket, még a leghíresebb külföldi fejlesztésűek sem!

  Lehet hogy Ti most feltaláltátok a spanyol viaszt? Én kétlem!!


 20. Chrome Ball http://www.chromeball.com

  Kedves Jani. Valóban az olyan levelezők amik pusztán szöveges alapúak nem fogják megjeleníteni a képeket, de a html olvasására képes levelezők igen.

  Nem a spanyol viszat találtuk fel, de valóban jól látod, olyat fog tudni a szoftver amit a többi nem. Persze a puding próbája az evés, szóval nem nagyot mondani akarok ezzel, októberben kiadjuk és bárki ki tudja próbálni.


 21. Jani

  Természetesen én is html levélre és ezt megjeleníteni tudó levelező programra gondoltam.

  Hogy lehet az, hogy a legnagyobb konkurenciátok, mint például a Mailchimp vagy Campaignmonitor, de említhetném a magyar Mailmastert is, nagy számú szakértő és programozó csapattal nem találtak ilyen megoldást még?

  Mindenesetre kíváncsian várom a próbaverziót! Sok sikert!


 22. Rotor

  Gyönyörű ez a hozzáállás Jani! Miért nem lehetne egy hazai szoftver legalább olyan jó, sőt jobb mint egy külföldi?

  Csak nagyjából ismerem amiket felsoroltál, de a Webgalambot annyira már igen, hogy simán el bírom képzelni, hogy jobb mint amiket te ilyen aduásznak említesz. Nagyon jók a magyarok szoftverek terén tudtad?

  Azt meg miből gondolod, hogy a Chrome Ball-osoknak nincs nagyszámú szakértő és programozói csapatuk?

  Én is sok sikert kívánok a Webgalamb 3-ohoz, a lényeg szerintem a bejegyzésben van; aki nem hiszi próbálja majd ki.


 23. Ádám http://kontor.hu

  Jani, szerintem szimplán arra gondolnak, hogy a levélben használt képek mellékletként küldésre kerülnek a levéllel, és az img tag src paramétere nem egy külső url-t tartalmaz, hanem ezt a mellékelt képet hívja meg (src=”cid:mellekeltkep”).

  Ha ilyen módon küldöd a levelet, akkor pl az Outlook kérdés nélkül megjeleníti a képeket (feltéve persze ha átjut a SPAM szűrőn, a csak képes levelek általában a kukában végzik…)

  Szóval ha erről van szó, akkor nincs benne újdonság, működik, viszont van egy nagy hátránya, a levél mérete növekszik, ami küldésnél is több erőforrást igényel a szoftver részéről, másrészt a fogadó félnek a levéllel együtt a képet is kell fogadni…

  Ha más megoldás lesz erre, és működik, akkor valóban nagy újdonság lesz ebben a szoftverben, kíváncsian várom.


 24. Pernahajder Campbell

  Esetleg egy korrektort is ráereszthetnétek a teljes magyar szövegre, mert egy jó programnál zavaró olyasmiket olvasni, hogy “XY csoportba leiratkozás történt”. Ez tényleg csak apróság, de jobb a szemnek.


 25. Mérges mert hiányzik captcha

  Sajnálattal látom, hogy a Captcha megoldásról nem esik szó az új verzióban.

  Sajnos utólag kell turkálni a kódban (webgalamb 2-nél), ha nem akarom, hogy egy külső script össze – vissza küldözgessen a form-on keresztül.

  Ez senkit nem érdekel? Az, hogy ma már alap a script-ek kiszűrése egy form-nál???

  Lesz?
  Köszönettel.

  .


 26. Chrome Ball http://www.chromeball.com

  Igazából elég sok dolog van még az új verzióban amiről itt nem esett szó, pár héten belül kiadunk egy teljes funkció listát.

  Beépített Captcha nem lesz a hármas verzióban sem, viszont a feketelistás szavak szűrés mellett lesz automatikusan dupla e-mail cím bekérő (összehasonlító) és dupla opt-in feliratkozás. Ezek így együtt már komoly védelmet nyújtanak a külső scriptek ellen, a dupla opt-in például nem igazán megkerülhető.

  Ám ahogy a ketteshez, úgy a hármashoz is ajánlani fogunk nagyon jó és egyszerűen hozzáilleszthető Captcha megoldásokat ha a webmester aki a weboldalt készíti nem tudná megoldani.


 27. Captchás

  Azt mondja, tudnak ajánlani a webgalam 2 -höz könnyen illeszthető Captcha megoldást. Esetleg részletezné? Adna linket ahol konkrét megoldást láthatunk?

  A dupla opt-in jó megoldás, de a probláma ettől még nem igazán oldódik meg.

  Köszönettel venném.
  Addig is üdvözletem.


 28. pErey

  Miért ne oldaná meg a dupla-opt in a problémádat? Hiszen ekkor csak úgy lehet a címlistára kerülni ha e-mailben megerősíted a feliratkozást. Ezt nem igazán tudja egyik robot script sem megkerülni tudtommal.


 29. Chrome Ball http://www.chromeball.com

  Több olyan megoldás is létezik captcha csatolásához amelyek bármilyen űrlaphoz – így a Webgalambhoz is – használhatóak. A google keresőben a “free captcha script” beírására több ezer találatot fog kapni, ilyenek például a következő oldalakon található programok:

  – recaptcha.net
  – captcha.biz
  – captchacreator.com
  – phpcaptcha.org
  – opencaptcha.com
  – captcha.fr
  – webspamprotect.com
  – snaphost.com/captcha
  – white-hat-web-design.co.uk/articles/php-captcha.php
  – puremango.co.uk/2005/04/php_captcha_script_113
  – askapache.com/security/php-captcha-anti-spam-example.html


 30. ktari

  üdv mindenkinek, még csak most tesztelem a Webgalambot, de már most tetszik, viszont olyan kérdésem lenne, hogy kattintást tud-e mérni, hogy egy adott hírlevélben egy adott linkre hányan kattintottak, ez nekem nagyon fontos lenne,

  Előre is köszönöm a választ!


 31. Chrome Ball http://www.chromeball.com

  Igen, tudja mérni a szoftver a linkekre kattintások számát. Sőt akár egyéb plusz funkciókat is lehet tenni a linkekhez. Ezt az “Akció linkek” menüpontban lehet létrehozni és kezelni.


 32. ktari

  köszönöm szépen, a gyors választ

  még annyi kérdésem lenne hogy ha egy levelet elkészítünk, és a “Link a levélhez” linket adjuk meg a hírlevél böngészőben történő megnyitásához, akkor az akciólinkek nem működnek, van erre beállítási lehetőség esetleg? vagy valamilyen megoldás?

  előre is köszönöm


 33. Chrome Ball http://www.chromeball.com

  A “link a levélhez” funkciónál a böngészőben mint weboldal jelenik meg a levél tartalma ezért nem tudja a böngésző, hogy ki nézi azt, így nem tud működni az Akció link.

  Alternatív megoldásként úgy tud működni a böngészőben is, hogy ha a levélbe be van szúrva egy Archívum link amivel az olvasó meg tudja nézni az addig kapott leveleit. Ekkor, (mivel a levélben kattint arra a linkre ami megnyitja a böngészőben a régebben megakapott leveleit), a böngésző már tudja ki ő és ezért működik is az Akció link.Szólj hozzá te is:

e-mail:
hozzá-
szólás:
 További bejegyzéseink hasonló témában:

Dobd fel a leveleidet tárgysorban használható ikonokkal!
Adatkezelés, e-mail marketing
Webgalamb 5 újdonságok 4/4 – Egyszerűség
Webgalamb 5 újdonságok 3/4 – – – – – – – Varázslók
Webgalamb 5 újdonságok 2/4 – – – – – Statisztika