Mi alapján dönt az ügyfeled?
Kategória: általános tippek ● Címke: , , 5 hozzászólás

DöntésAzt hiszed, hogy ha három ajánlatot adsz ügyfeleidnek akkor mindig azt választják amelyik olcsóbb? Amelyik jobb? Nem csak ez számít. Tudtad, hogy elképesztően sokat számít az is, hogy ajánlatok egymáshoz képest milyenek?

Néhány éve láttam egy videót ami nagyon érdekesen, példákkal mutatta be, hogy amikor döntéshelyzetbe kerülünk akkor néha igen irracionálisan döntünk.

A napokban ismét ráakadtam erre a videóra és úgy gondolom ha még nem láttad akkor nagyon hasznos lesz neked. Nem csak azt tudhatod meg belőle, hogy bizonyos helyzetekben te miért döntesz úgy ahogy döntesz, hanem remek tippeket kapsz ahhoz, hogy weboldaladon, hirdetéseidben miképp tudod irányítani ügyfeleidet, hogy azt válasszák amit szeretnél.

Nézzük, milyen trükkökkel irányíthatod érdeklődőid.

A rendkívül népszerű konferencia sorozat, a TED előadásán mutatja be a viselkedéskutató Dan Ariely hogy, közel sem vagyunk olyan racionálisak döntéseinkben, mint hisszük magunkról. A videó angol nyelvű, de van hozzá magyar felirat.

Urai vagyunk döntéseinknek?

Kövess minket a Facebook-on:
Oszd meg ezt a bejegyzést:


Iratkozz fel értesítőnkre és üzenetet kapsz új bejegyzéseinkről:
5 hozzászólás (szólj hozzá te is)


 1. Manrik

  Nagyon jó videó, már láttam régebben és én is csak ajánlani tudom!


 2. Krisztián http://blog.videovagas.hu

  Sajnos a jelölőnégyzetes megoldás itthon nem túl legális, ha jól tudom.


 3. Chrome Ball http://www.chromeball

  @Krisztián, nem szabad bizonyos esetekben (pl. adatkezelés engedélyezése) alapértelmezetten bejelölt négyzetet kitenned valóban. Viszont pont azt mondja a videó is, hogy nem az a lényeg, hogy ki van-e töltve, hanem, hogy mi a kérdés.

  A videóban mind a két példa arról az esetről szólt amikor nem volt kijelölve a jelölőnégyzet, ez a mondanivaló szempontjából nem számít.


 4. Krisztián http://blog.videovagas.hu

  Bár az egészségügyben a grafikon szerint működik…


 5. Szűcs "WordPress" Ádám http://wordpress.video.hu

  Köszönöm, hogy megosztottad a videót, az Economist példája nagyon bejött, már csak azért megérte végignézni! 🙂Szólj hozzá te is:

e-mail:
hozzá-
szólás:
 További bejegyzéseink hasonló témában: