Ki beszél önről?
Kategória: általános tippek,online marketing ● Címke: , , , 9 hozzászólás

ki beszél önrőlBizonyára ön is kíváncsi rá, hogy mely internetes oldalak hivatkoznak önre, hol beszélnek a termékéről vagy éppen merre említették meg nevét.

Persze erre rá lehet keresni a Google keresőben, de mivel az internet folyamatosan változik mindig új és újabb oldalak jelennek meg, ahol önről vagy vállalkozásáról szóló szöveg jelenhet meg. Ahhoz, hogy mindig tudjon az új oldalakról állandóan a keresőben kellene keresgélnie, ráadásul olyan oldalak között amelyekről már tudja, hogy szerepel rajtuk.

Talán gondolt már arra, hogy milyen jó lenne ha automatikusan kapna egy értesítést amikor új oldalt talál a kereső ahol ön vagy az önnek fontos szó, kifejezés is szerepel. Nos van megoldás erre is.

S nem véletlen az sem, hogy erre is a Google nyújt egy ingyenes szolgáltatást.

Ha önnek már van Google fiókja (Gmail, Analytics vagy más szolgáltatáshoz már regisztrálva van) akkor egyszerűen kattintson az értesítők menüpontra. Ha még nincs fiókja akkor a Google Alerts oldalán tud regisztrálni. S természetesen ha itt regisztrál akkor innentől a többi szolgáltatást is el fogja érni, ám most nézzük az értesítőt.

Ennél a szolgáltatásnál az sem probléma ha nincs regisztrálva, ugyanis ha megadja a lentebb írt módon, hogy miről és miképp szeretne értesítőt kapni. Ezután érkezik önhöz egy megerősítő e-mail amiben elég ha a linkre kattintással megerősíti az értesítő kérését. Természetesen minden egyes értesítésben majd le is mondhatja a szolgáltatást.

Az értesítő használata elképesztően egyszerű, tulajdonképpen a bejelentkezést követően az oldal jobb részében megjelenik egy kis doboz amiben a következőket tudja megadni:

Keresőszó. (Search terms)
Azaz az a szó vagy többszavas kifejezés amit figyeltetni szeretne.

Típus. (Type)
Válassza ki, hogy hol figyelje a Google a változásokat. Alapvetően a “comprehensive” van kijelölve, ez azt jelenti, hogy mindenhol figyeli. Érdemes ezt választani, de szűkítheti is, hogy csak a weben vagy például csak a hírekben figyeljen az értesítő.

Gyakoriság. (How often)
Itt állíthatja be, hogy milyen gyakran küldjön önnek értesítőt a rendszer. Beállítható, hogy azonnal amikor indexeli, azaz “észreveszi” a megadott szót, de kérhető napi vagy heti rendszerességgel is.

E-mail cím. (Your email)
Ide pedig csak írja be azt az e-mail címet ahová az értesítőt szeretné kapni.

Ennyi az egész.

Ennél egyszerűbben nem is figyelhetné vállalkozása vagy éppen konkurenciája megjelenéseit a hálón. Ha nem volt még fiókja és emiatt regisztrált, akkor feltétlenül nézze át a többi nagyon hasznos szolgáltatást a fiókjában, mint például amiről az egyik régebbi cikkemben már részletesebben írtam, az ingyenes statisztikai szolgáltatást, vagy a Weboldal tesztelő megoldást.

Kövess minket a Facebook-on:
Oszd meg ezt a bejegyzést:


Iratkozz fel értesítőnkre és üzenetet kapsz új bejegyzéseinkről:
9 hozzászólás (szólj hozzá te is)


 1. Ádám

  Áááá, de király, micsoda remek kis dolog ez. Tudom nem ti csináltátok, de azért nagyon köszi az infót, egyből felvittem az összes konkurenciámat :))


 2. Somhegyi Tamás http://www.csapatepiteszenelve.info

  Hi,
  örülök, hgy Ádámnak sikerült. Nekem sajnos eddig nem.
  Nem találok sem a Gmail-ben sam at Analitycs-ben olyat, hogy “értesítő” menüpont.
  Segítsetek, kérem, merre van!
  Köszi SomTom


 3. Chrome Ball http://www.chromeball.com

  Kedves Tamás. Miután belép az Analytics-be fent jobb oldalt kattintson a “fiókom” linkre és akkor adja ki. Elnézést ez kimaradt a cikkből és itt már ahogy nézem nem értesítőnek, hanem Figyelőnek hívják.

  De ha nem találja akkor ezen a linken közvetlenül is eléri: http://www.google.com/alerts


 4. Somhegyi Tamás http://www.csapatepiteszenelve.info

  Köszönöm, így már sikerült.
  További szép napot mindannyiótoknak. / Tudom, a magázódás mellett döntöttetek, de én nekem tegezve kényelmesebb. Ugye nem sértelek meg titeket? Krsiztiánnal egyébként is tegezőben vagyunk.
  SomTom


 5. Chrome Ball http://www.chromeball.com

  Szívesen, örülök ha segíthetek. Természetesen nem gond a tegezés, főleg itt a kommenteknél én is tegezek ha valaki közvetlenebb.
  Adrián


 6. Árva Barnabás http://www.infoka.hu

  Sziasztok!
  állati hasznos volt ez a google analytics cucc köszi, rögvest megcsekkoltam a honlapom adatait a ( infoka.hu -t)! Köszi azt hiszem a másik oldalamat is beregizem az meg a festekszer.hu ! Még 1x köcce 🙂
  Barnabás


 7. Árva Barnabás http://www.infoka.hu

  basszus, a másik kommentem akartam ehhez írni, csak össze kevertem 🙁 mindegy beírom ide is, veszteni nem vesztek.
  Szóval tök állat ez a google analytics cucc. Már fel is regisztráltam, az oldalaimat az (infoka.hu -t ; és a festekszer.hu -t) szóval most már csomó mindent látok az oldalaimról! Mindent köszi!
  Jó munkát nektek!
  Sziasztok!
  Barnabás


 8. Somhegyi Tamás http://www.csapatepiteszenelve.info

  Szép napot Mindannyiótoknak!
  Annyira sokat kaptam ettől a szolgáltatástól, hogy muszály megosztanom veletek.
  Zenés csapatépítéseket csinálok, ezért nekem igen fontos minden gondolat, ami a csapatépítéssel kapcsolatos.
  Úgyhogy beírtam az Alert-be, hogy csapatépítés, meg hogy csapatépítő, meg a saját nevemet, és azóta naponta olvasom a legfrisebb eseményeket, véleményeket, nyilatkozatokat.
  Szenzációs!
  Kössz az ötletet!
  Tegyük közösen szebbé és jobbá a világot!
  Somhegyi Tamás
  zeneszerző, a közösségi zenélés specialistája


 9. Mulder ügynök

  Hát ez nagyon király! Nem kell folyamatosan a cégnevünket figyelnem, hogy épp hol és mit írnak rólunk. Köszi a tippet.Szólj hozzá te is:

e-mail:
hozzá-
szólás:
 További bejegyzéseink hasonló témában:

Dobd fel a leveleidet tárgysorban használható ikonokkal!
Adatkezelés, e-mail marketing
Webgalamb 5 újdonságok 4/4 – Egyszerűség
Webgalamb 5 újdonságok 3/4 – – – – – – – Varázslók
Webgalamb 5 újdonságok 2/4 – – – – – Statisztika