Kenyér ingyen
Kategória: általános tippek ● Címke: , , 7 hozzászólás

Kontár honlapkészítőNagyon népszerű kereső kifejezés a google-ben a “honlapkészítés ingyen”. Pedig mindenki tudja, hogy semmi sincs ingyen. Főleg azok a dolgok nem amelyek ha jól vannak elkészítve akkor pénzt hoznak a tulajdonosnak.

A weblapkészítés tízezer forintért, keresőoptimalizálás ötezer forintért, és hasonló hirdetések, kecsegtetőek sokak számára. De valóban minőségi eredményt várhatunk néhány ezer forint ellenében egy olyan feladatért ami komoly felkészültséget, szaktudást, sokéves rutint és rengeteg munkaórát igényel?

Nem az a drága honlap ami sokba kerül hanem ami kevés pénzt hoz!

Elhihetjük, hogy valaki, aki éveken át tanulta és gyakorolta ezt a hivatást, szinte ingyen dolgozik a kedvünkért? Elhinnénk, ha egy maszek fogorvos csak 40 forintot kérne egy porcelán fogtömésért?!

Megbíznánk egy utazási irodában, mely 50 ezer forintért ajánlaná a három hetes tengerentúli nyaralást teljes ellátással, négycsillagos szállodával az egész családunk számára?

Természetesen nem. Akkor képzeljük el, milyen minőséget várhatunk el a tízezer forintos weboldaltól.

A kontár weboldal nem csak pénzt nem hoz, hanem kifejezetten árt a cégnek!

Az internetes kontárokról a szakma már régóta tudja, hogy mennyit érnek valójában, de egy a témában járatlan megrendelő számára megtévesztő lehet ez az igazán jó ajánlat. A webkóklerek minimális tudással és kevéske gyakorlattal próbálják megszerezni, elhalászni a munkát az erre szakosodott igazi szakemberek elől.

Az internetes szlengben úgy hívják az ilyen “honlapkészítőket”, hogy szomszéd Pistike mert általában a munkájuk annyit ér mintha a szomszéd kisgyerekre bízta volna vállalkozásának egyik legfontosabb alappillérét.

Az óvatlan megrendelő pedig kap egy igénytelen kinézetű, működési zavarokkal küzdő weboldalt, és csodálkozik azon, hogy nem érkezik rá látogató. Az ilyen kellemetlen meglepetéseket el lehet kerülni, ha odafigyelünk néhány dologra.

Hogyan különböztethetjük meg a képzetlen műkedvelőt a valódi szakembertől?

Mindig kérjünk referenciákat.

A vállalkozó korábbi munkáinak végigböngészése kétféle szempontból is hasznos lehet. Egyrészt meggyőződhetünk róla, hogy valóban értékes munkát végzett-e eddig is. Amennyiben praktikusan felépített, ízlésesen kialakított, sokoldalúan használható weboldalak kerültek ki a kezei közül, joggal reménykedhetünk benne, hogy a mi weblapunk is legalább ilyen jól sikerül majd.

Másrészt tájékozódhatunk afelől is, hogy készített-e már a vállalkozó olyan jellegű oldalakat, amelyek a mi elképzelésünkhöz hasonlóak. Sok hasznos ötletet meríthetünk a referenciaként bemutatott munkákból.

Nézzük meg a céget.

Jobban megbízhatunk egy olyan honlapkészítő cégben, amely vezetékes telefonszámot és címet is megad, s a normál munkaidő alatt ezeken bármikor elérhető számunkra. A profi vállalkozások irodai környezetben fogadják ügyfeleiket, személyes tárgyalásokra és telefonos egyeztetésekre is lehetőséget adnak.

Rendszerint csapatmunkában dolgoznak, mert a weblapkészítés egyes fázisai egész embert kívánó feladatok. Őket a weblapkészítési munka alatt és után is könnyen el lehet érni, szívesen és szakszerűen válaszolnak a kérdéseinkre, nyitottak az esetleges problémák kompromisszumos megoldására is.

Rájuk hosszú távon számíthatunk, és ez azért is fontos, mert az internet fejlődése miatt pár év alatt elavulnak még a legjobb weboldalak is, a második munkát már törzsvevőként rendelhetjük meg, így kedvezményekre is számíthatunk. Az ártól egyébként sem kell megijedni, a professzionális vállalkozások árai mindig kedvezőek és sok értékes garanciát tartalmaznak.

S végül egy javaslat, hogy mások se járjanak pórul: adjunk ajánlást.

Ha elégedettek vagyunk egy cég szolgáltatásaival, ajánljuk partnereinknek, barátainknak, rokonainknak és ismerőseinknek. Ezzel nem csak az adott céget segítjük, hogy újabb megrendelésekhez jusson, hanem azokat is akiknek ajánlottuk, mert megkímélhetjük őket sok felesleges utánajárástól, kellemetlenségtől, és megóvjuk a pénztárcájukat is.

Kövess minket a Facebook-on:
Oszd meg ezt a bejegyzést:


Iratkozz fel értesítőnkre és üzenetet kapsz új bejegyzéseinkről:
7 hozzászólás (szólj hozzá te is)


 1. Laci http://teirodad.hu

  Tök igazatok van a Szakértő vs. szomszéd Pistike tudását illetően.

  De sajnos saját tapasztalat, hogy a valódi szakemberek a Számomra fontos, ám nekik kisebb volumenű munkákra sokszor tesznek magasról, mert “többe kerül a cigi és a kávé”, mint amit keres egy kicsi módosítással. Így, egy megoldás, hogy összevárok több módosítást és egyben adom le a Szakértőnek, vagy …

  … nekem az optimális megoldás az lett, hogy van egy hozzáértő szakember a komolyabb fejlesztésekre és tartok egy “Pistikét”, aki meg tudja csinálni a kisebb változtatásokra pl. kinézet, elrendezés.

  Üdv


 2. Xefande | Internet Marketing http://internetesmarketing.hu

  Jó kis cikk, de nekem mintha valami hiányozna belőle vagy nem is tudom. Igazából lehet az a bajom vele, hogy semmi újat nem mond számomra.


 3. Chrome Ball http://www.chromeball.com

  Igen, erről a “szomszéd Pistike” jelenségről már többen írtak. A bejegyzésben arra szerettem volna a hangsúlyt fektetni (lehet, hogy nem sikerült teljesen), hogy nem annyira nehéz megtalálni a megfelelő honlapkészítő, vagy akár marketinges szakembert. A lényeg mindig az szerintem, hogy a referenciákat kell keresni.

  Sajnos az interneten mindenki azt mond magáról amit akar és néha nehéz eldönteni, hogy ki az akire tényleg rábízhatja egy vállalkozó az egyik legfontosabb marketing felületét, a weboldalát. Ezért fontos, hogy ne azt vegyük figyelembe ami a honlapkészítő weboldalán, blogjában van, hanem mindig a referencia oldal döntsön. Ez bármi más szakmára is igaz. Meg kell nézni és akár fel is kell hívni azokat akik referenciaként vannak feltüntetve. Ezt egyik kontár sem tudja elbliccelni.


 4. G. Tamás

  Nagyon igazak a cikkben írtak. Mindenféle szakmában vannak csalók és szakbarbárok, csak itt az interneten ez azért különösen durva mert nem látszik előre. Itt mindenki messziről jött ember aki azt mond amit akar.

  @Laci
  Megértem, hogy miért úgy csinálod ahogy írtad, de azért elég merész dolog még apróságokat is amatőrre bízni, hiszen a részletekben rejlik a lényeg. S ha például a kinézetet egy “Pistikére” bízod akkor könnyen lehúzhatja az oldal többi részének a hatékonyságát.


 5. Zag

  Azért az igénytelen kinézetű rész egy röpke mosolyt csalt az arcomra végignézve ennek az oldalnak a dizájnján….


 6. Chrome Ball http://www.chromeball.com

  Igen, a design nagyon szubjektív műfaj, nehéz rámondani valamire általánosságban, hogy szép vagy igénytelen, inkább csak szélsőséges esetek vannak.

  Ha nem túl nagy kérés Zag, megírnád pár mondatban, hogy mi nem tetszik honlapunkon? Általában pozitív visszajelzéseket kapunk és ezért külön nagyon örülök minden építő kritikának.


 7. Gábor

  Igazatok van, azonban nem szabad megfeledkezni egy dologról:

  A megrendelőknek is megvan a magukhoz való eszük!

  Én minden megbeszélésre viszem magammal a referencia munkáimat. KINYOMTATVA. Sajnos ez is egy rossz tapasztalatból ered, megadtam referencia webcímeket és láss csodát a “megrendelő” másnál rendelte meg a kivitelezést de az én designommal készült el végül a lap.
  A megoldás: webcím nélkül, kinyomtatva.

  Még egy megjegyzés, ha Te is ár alapján döntesz biznonyos helyzetekben, akkor a fenti cikk nem Neked szól! Nap mint nap látok ilyen eseteket, jól szituált – vagy annak tűnő – emberek pár 100 forintért képesek 60 kilométert autózni… Ez elég szomorú.

  Hagyni kell mindenkit dolgozni és pénzt keresni. Ha gumishoz mész, vegyél jó gumit és tetesd fel vele, ha tönkremegy a cipőd, ne te ragasszad meg, hanem vidd el cipészhez, ha koszos az autód vidd el mosóba stb.

  A felszabadult idődben – mert ugye ezalatt az idő alatt szabad vagy – pedig csináld azt, amihez a legjobban értesz. Készíts weboldalt, hívj fel 20 új ügyfelet, látogass meg személyesen egy régit és kérj tőle ajánlást… Értitek? Csak akkor lehet nagyot lépni, ha elfelejtjük az ár-érzékenységet. Minőséget kell venni és baromi sokat dolgozni.

  Szép napot nektek.
  G.Szólj hozzá te is:

e-mail:
hozzá-
szólás:
 További bejegyzéseink hasonló témában:

25% Webgalamb kedvezmény
A visszaszámlálás elkezdődött
Titkos árak.