Karácsonyi weblap díszítés
Kategória: grafika ● Címke: , , , 7 hozzászólás

Szexi KarácsonyAz ünnep közeledtével minden évben többen is feltesszük magunknak ezt a kérdést. Jól mutatna-e a weboldalunkon egy kis karácsonyi hangulatot keltő díszítő elem, vagy éppenséggel ártana a cégünk hírnevének, ha valami kis giccset kitennénk az oldalra?

Egyes látogatók talán örülnének a figyelmességnek, sokan fel sem figyelnének rá, néhányan viszont visszatetszőnek találhatnák az oldal alaptémájához nem illő dizájnt. Mi a megoldás? Mit tegyünk, hogy ne ártsunk üzleti érdekeinknek, de mégis kinyilvánítsuk a látogatók iránti jóindulatunkat és kedvességünket?

A témával kapcsolatban igazából csak két kérdés kerülhet elő (plusz lesz a bejegyzés végén egy kis ajándék meglepetés):

1. Legyen-e egyáltalán karácsonyi dizájn a céges honlapon?

2. Ha igen, akkor milyen legyen?

A karácsony egy családi jellegű, békés hangulatú, bensőséges ünnep. Amennyiben üzleti partnereinkkel az év többi részében is kölcsönös bizalmon alapuló, udvarias hangú, szinte baráti kapcsolatot ápolunk, mindenképpen elfogadható, sőt javasolható ez a megoldás. Akik minden év decemberében karácsonyi és új évi üdvözlő kártyákat küldenek üzletfeleiknek, miért ne tennék hasonló hangulatúvá a weboldalukat is?

Ritka az a weblap, ahol csúnyán mutatna ez a kis figyelmesség.

Természetesen ez opcionális lehetőség, azaz nem kötelező megtenni. Senki nem fog szemrehányást kapni azért, mert egy komoly üzleti portálon nem sétálnak le és fel a mikulások. Ám aki úgy dönt, hogy mégis kicsinosítja honlapját az ünnepre jellemző díszekkel, néhány tanácsot semmiképpen se hagyjon figyelmen kívül:

Az internetről innen-onnan összeszedett karácsonyi “mütyürkék” átvételét nem javasoljuk. Egyrészt mert amennyiben jogvédett anyagról van szó, akkor törvényt sértünk, ha pedig ingyenesen letölthető kiegészítőről van szó, akkor biztosak lehetünk benne, hogy többtucatnyi weboldalon használják már, s ez az igénytelenség látszatát keltheti a látogatókban. Ráadásul az ilyen tucatárut nem a mi weblapunkra találták ki, tehát stílusában, esetleges “üzenetében” nem illeszkedik majd kellőképpen honlapunkhoz, cégünkhöz.

Csak eredeti ötleten alapuló, weboldalunk stílusához, témájához illő kinézetű és tartalmú dizájnelemet érdemes használni. S ki tudná legjobban, hogy mi illik az oldalra, ha nem az a szakember, aki a weboldal arculatát elkészítette. Bízzuk nyugodtan a designer-re ezt a feladatot, ő könnyen tudja a stílust is összefésülni, hiszen a saját munkáját folytatja, egészíti ki ilyenkor.

A jó ünnepi kellékek sohasem hivalkodóak, nem vesznek el helyet és olvasói figyelmet a weboldal valódi tartalmából, inkább segítik a cég kapcsolatrendszerének, pozitív megítélésének erősödését.

Ha a weboldal díszítésében nem is biztos, levélben kívánjon kellemes ünnepeket.

A partnerek, vásárlók, ügyfelek felé nem csak kedves de nagyon hasznos is ha az ünnepek tájékán üdvözlő levelet küld. Nem ritka, hogy olyan ügyfelei akik régebben hallottak magáról a levél kapcsán ismét rendelnek öntől. De elsősorban ez egy kedves gesztus, ne tegyen bele reklámot vagy akciókat. Ezzel pont ellentétes hatást érne el.

Mivel egyetlen alkalom miatt sokan úgy gondolják, hogy nem érdemes külön levélsablont gyártati ezért úgy gondoltuk, hogy meglepjük Webgalamb használó ügyfeleinket és készítettünk 13 ingyenesen felhasználható ünnepi levél sablont. Így már 60 profi módon elkészített ingyenes levélsablonból választhat. Ha ön is használja szoftverünket akkor kattintson a következő képekre és töltse le, használja ingyen amelyiket csak szeretné:

Karácsonyi sablon levelek

És még valami, amire oda kell figyelni. Ünnep után időben le kell venni a karácsonyi kellékeket az oldalról. Nincs annál nagyobb öngól, ha egy kedves ügyfelünk telefonon kérdezi meg tőlünk február elején: Akkor most hová kell beírnom a megrendelt darabszámot, a betlehem elé, vagy a kisjézus alá? És nyugtasson meg: Ugye nem azért van még most is kint a mikulás, mert ő szállítja ki a megrendelt kristályvázákat rénszarvas szánon?

Kövess minket a Facebook-on:
Oszd meg ezt a bejegyzést:


Iratkozz fel értesítőnkre és üzenetet kapsz új bejegyzéseinkről:
7 hozzászólás (szólj hozzá te is)


 1. Mária

  Nagyon tetszenek ezek a levél sablonok. Hogyan tudom őket használni. Outlookom van, abba jók??


 2. BaluKapitány http://profihonlapkeszites.hu

  Végülis igaz. Egy kis figyelmesség sosem árthat. Amúgy is mindenhol a karácsonyi giccsözön van, lehet hát a weblapon is ilyesmiket elhelyezni ilyenkor.
  Karácsonykor (majdnem) mindent szabad 😀


 3. Czidlina Ildikó http://www.gyogyitoharmonia.hu

  Sziasztok!

  Köszönjük az ünnepi sablonokat!
  Én minden évben szoktam karácsonyi levele(ke)t kiküldeni, idén ezekből fogok használni.

  Békés, szép ünnepeket, és sok jót hozó új évet kívánok Nektek!


 4. Chrome Ball http://www.chromeball.com

  Szívesen és köszönjük a jó kívánságokat, hasonlóan boldog ünnepeket neked is!

  Mária: ezeket a sablonokat a Webgalamb szoftverrel lehet csak használni.


 5. Tibor http://www.joakertben.hu

  Köszönöm a sablonokat és a figyelmességeteket!

  Kellemes Ünnepeket Kívánva!


 6. Másik Tibor

  Nagyon szép sablonok! Még nincs meg a weboldalam, de az biztos, hogy ki fogom próbálni ezek miatt a Webgalambot is! Kedves ajándék, köszönöm!


 7. Szűcs Ádám http://www.olcsoweboldal.hu

  Pont a napokban gondolkoztam azon, hogy tegyek-e ki valami karácsonyi hangulatot idéző elemet az oldalaimra. Arra jutottam, hogy csak próbaként fogok feltenni pár napra, és megvárom a visszajelzéseket.Szólj hozzá te is:

e-mail:
hozzá-
szólás:
 További bejegyzéseink hasonló témában:

Weboldalak régen és most
Megújultunk. Tegezhetlek?
10 tipp honlap tulajdonosoknak
Akadályverseny a neten
Mítoszok és tévhitek.