Elolvassák amit ön ír?
Kategória: email marketing ● Címke: , , , , , , 9 hozzászólás

Email marketing tippekA mostani írással kezdem meg azt a bejegyzés sorozatot amelyben néhány olyan egyszerű trükköt és technikát fogok megmutatni, amivel hatékonyabbá teheti hírlevelét.

Először nézzük a levélnek azt a részét amivel biztosan találkozik minden olvasó, azt a részt ahol már a levél elolvasása előtt eldőlhet az írása sikere. Ha úgy tetszik a levél előszoba ajtaja amin keresztül jut el az olvasó a lényegig, ám ha ezt az ajtót rosszul készítik el akkor sokan kint maradhatnak. Ez a hírlevél tárgysora.

Sok levél már akkor elbukhat ha rosszul megfogalmazott a tárgysor, ilyenkor meg sem nyitják az olvasók, esélyt sem kap arra, hogy elérje célját. Ha például a tizedik levelet kapják öntől olyan címmel, hogy “10% kedvezmény a héten” akkor számíthat rá, hogy lesznek akik el sem olvassák. Nem az akcióval van a gond, hanem nem eléggé kedvcsináló az ilyen cím.

A levél tárgysoránál is érdemes úgy gondolkodni mint a weboldal címsorainál. Kellően érdekesnek és figyelemfelkeltőnek kell lennie ahhoz, hogy a továbbolvasás mellett döntsenek olvasói.

Ráadásul az alább leírt 5 tippet nem csak hírleveleihez használhatja fel, hanem weboldalán a címsorai megszerkesztéséhez vagy reklámjai, hirdetései címének elkészítéséhez is.


 

5 tipp a címsorra, levél tárgysorra, hirdetés címre:

1. Ne legyen olyan mint egy reklám!

Senki sem szereti a reklámokat. Legalábbis nem sokan vannak akik direkt reklámokat kérnek öntől. Így bár ön végeredményben mégiscsak reklámokat küld, ezt nem szabad már egyből az írása elején kihangsúlyoznia.

Sokszor ezeket a sablonos reklám szövegeket a legnehezebb elkerülni, hiszen mi is nap mint nap halljuk őket. Egy egyszerű példaként a két következő mondat ugyanazt jelenti és mégis sokkal hatékonyabb ha a következő helyett:

– Minőségi autógumi megbízható gyártótól.

inkább ezt írja:

– Tippek amikkel autója mindig az úton marad.


2. Utaljon az előnyökre ami a levél megnyitásával jár, hasson az olvasó érzelmeire.

Elsőre talán úgy tűnik, hogy a példa kedvéért emlegetett 10% kedvezmény is előnyt jelent az olvasónak, de igazából ez “csak” egy tény arról, hogy mennyivel olcsóbb a termék. Az előny az, hogy ezáltal ennyivel több marad a vásárló pénztárcájában. Elsőre kicsi szőrszálhasogatónak tűnik mert ez összefüggésben van, de ha a címsorban a végső előnyre utal, sokkal nagyobb sikert fog elérni levelével.

Itt is egy egyszerű példát írok és ha már az előbb az autógumis témát írtam akkor maradjunk ennél. Tehát nagyobb bevételre számíthat ha a következő helyett:

– 25% kedvezmény teljes gumi garnitúra vásárlásánál.

inkább ez írja:

– Szeretne egy új gumit autójára ingyen?


3. Legyen olvasmányos, akár bulváros.

Jó ha a cím olyan, hogy az olvasóban egyből vizuális hatást is kivált, egyből látja maga előtt a leírt dolgot. Vagy annyira kétértelmű illetve érdekes a cím, hogy a kíváncsiság az ami a tovább olvasásra serkenti. Persze itt is fontos az az alapvető szempont, hogy a címsornak rövidnek és azonnal érthetőnek kell lennie.

Léteznek a címsorok írásánál olyan alapvető trükkök és szabályok mint például, hogy ha kérdő mondatot ír akkor nagyobb esélye van a tovább olvasásnak, vagy bizonyos szavak amikkel nagyobb siker érhető el, ilyen szó például maga a siker is vagy a garantált, bizonyított és így tovább.

Ne gondolja, hogy a bulvárosan figyelemfelkeltő, provokatív címsorok és címek csak a könnyű műfajhoz passzolnak. A híradók és a “komolyabb” újságok is ugyanúgy használják ezt a technikát. A fenti példákat folytatva, hatékonyabb, hogyha a következő helyett:

– 25% kedvezmény a teljes gumigarnitúra vásárlásánál.

inkább ezt írja:

– Egy kerék hiányzik önnek is!


4. Legyen egyedi minden levél.

Ezt nem is nagyon kell magyarázni vagy példát mondani rá. Akármennyire jó címsorokat vagy levél tárgyakat talál ki, ha túl sokszor süti el akkor az olvasók megszokják, ugyanúgy “megérzik” a reklám ízét a szavaknak.

Érdemes kreatívnak lenni hiszen sok bevétel függhet egy jól felépített e-mail marketing rendszeren. Ha az írás nem az ön asztala, akkor ne sajnálja a pénzt megbízni egy jó marketingest, hiszen sokszorosan visszajön a befektetett pénz.

5. Tesztelje le az eredményeket!

Nem lehet elégszer hangsúlyozni a tesztelés előnyeit. Bármit amit az interneten a weboldala sikeréért tesz, le tudja tesztelni és egyre jobb és jobb eredményeket elérni. Ne hagyja kihasználatlanul ezt a lehetőséget.

Készítsen több változatot ugyanabból a levélből, csak más tárgysorokkal, és küldje ki kisebb tesztcsoportok számára. Néha egészen meglepő eredmények születnek, nem mindig az a nyerő amire tippelnénk.

+ Plusz 3 apróság:

– Tudta, hogy az olvasó nevét ugyanúgy beillesztheti a levél tárgysorába is, mint ahogy a levélbe? Rendkívül hasznos lehet, személyes névre szóló levelet szinte 100%-ban kinyitnak az olvasók. Tegye személyesebbé hírlevelét!

– Tudta, hogy a komolyabb hírlevél szoftverek nem csak a fel- és leiratkozásról ad statisztikát, hanem megmutatja azt is, hogy az elküldött leveleket mennyien olvasták el? Ne spórolja meg a tesztre fordított időt mert többet nyer vele!

– Tudta, hogy a Webgalamb weboldalán, vagy nálunk az e-mail marketing szoftver menüpont alatt 30 napos ingyenes próbaverziót kérhet? Próbálja ki megkötések és kockázat nélkül!

Kövess minket a Facebook-on:
Oszd meg ezt a bejegyzést:


Iratkozz fel értesítőnkre és üzenetet kapsz új bejegyzéseinkről:
9 hozzászólás (szólj hozzá te is)


 1. Krisztián http://www.videovagas.hu

  Üdvözletem!

  Egy kérdésem lenne a webgalamb 2-vel kapcsolatban. Hogyan lehet megoldani, hogy a tárgy mezőben valamelyik regisztrációs adat jelenjen meg? Azt kell beilleszteni, mint amit a levélbe, hogy {nev}?


 2. Chrome Ball http://www.chromeball.com

  Igen, ugyanazt be lehet illeszteni a levél tárgysorába is mint a levélbe. Az alap linkek ott is működnek mint a feliratkozó neve, e-mail címe, feliratkozás ideje, ip cím és a többi. De nyilván leginkább csak a névre lehet szükség.

  Úgy kell beilleszteni ahogy fent is írta:

  {nev}

  és onnantól minden olvasónak a saját neve lesz a tárgysorban azon a helyen.


 3. Krisztián http://www.videovagas.hu

  Köszönöm a gyors választ!


 4. ED http://www.ajandek.shop.hu

  Ha külön regisztráltatjuk a vezeték és keresztnevet, tudunk-e küldeni automatikusan az adatbázisban lévőknek névnapi üdvözletet?


 5. Chrome Ball http://www.chromeball.com

  Van egy kiegészítő modul a Webgalamb-hoz amivel lehet automata névnapi értesítőt küldeni. Nem kell hozzá az sem, hogy külön legyenek bontva a kereszt és a vezeték nevek ám mivel sokaknak a vezetékneve is egy keresztnév (pl. Ferenc József) ezért különbontva tanácsos használni.

  Ennek a kiadását elnapoltuk a hármas Webgalamb fejlesztése miatt, de működőképes, szóval írjon nekünk kapcsolat oldalunkon vagy küldjön egy e-mailt és a kollégám tud segíteni.


 6. PwZol

  Mivel már régóta nyomom az online marketinget ezért nekem nem sok újat írt ez a cikk, de az a kevés amit még nem olvastam máshol nagyon hasznos lesz, szóval köszi. Ráadásul én is látom, hogy az átlag vállalkozóknak fogalmuk sincs ezekről a dolgokról csak azok hiszik ezt akik minden nap a neten lógnak.

  Amúgy tetszik a blogotok, tömör, lényegretörő tippjeitek vannak, remélem sok ilyen lesz még.


 7. Suri Éva

  Verem a fejem a falba, hogy miért is nem találkoztam korábban e lehetőséggel:((
  Kérdésem még csak annyi, hogy lehet-e a Webgalambot ingyenes blogban is használni. Nevezetesen a Blogger.com -nál.


 8. Chrome Ball http://www.chromeball.com

  A Webgalamb-ot telepíteni kell a tulajdonos szerverére, tehát valószínüleg ingyenes szolgáltatónál nem fog menni mert ők nem szoktak tárhelyet és adatbázist adni a szolgáltatásukhoz.

  Viszont sokan használják úgy a Webgalambot, hogy egy kicsi tárhelyet bérelnek tőlünk kifejezetten csak a szoftver számára. Így ezután bármelyik weboldalhoz lehet használni, tudja gyűjteni a feliratkozókat akár blogger*es oldalról is és tud küldeni hírleveleket az olvasóknak.

  Természetesen a tárhelyre is adunk 30 napos ingyenes próba lehetőséget.

  A tárhely éves díja amit a szoftverhez adunk jelenleg 11 ezer forint plusz áfa. Ha ez megfelelő akkor hívja fel az ügyfélszolgálatunkat a 0696 519 833-as telefonszámon és ott elmondja egy kollégám a menetét a megrendelésnek.Szólj hozzá te is:

e-mail:
hozzá-
szólás:
 További bejegyzéseink hasonló témában:

10 tipp honlap tulajdonosoknak
6 tipp szövegíráshoz.