"weboldal" címkéhez tartozó bejegyzések

Weboldalak régen és most

weboldalak régen és mostA céges weboldalak tulajdonosainak bizony oda kell figyelni az online marketing gyakran változó trendjeire. Aki folyamatosan frissíti a weboldalát tartalmi és technikai szinten, él az új vevőszerzési és vevőmegtartási lehetőségekkel, napról napra több megrendelést könyvelhet el a weboldalán.

Hozzá kell tenni azonban, hogy a céges weboldalak alapvető célja az elmúlt 10 évben mit sem változott:

(more…)

Ha lopnak weboldaláról

Önkéntes műnyilvántartásA legtöbb sikeres weboldal tulajdonosa előbb utóbb szembesül azzal, hogy másolják weboldalának szövegét, felhasználják fotóit, ellopják logóját vagy arculati elemeit.

Ez azon kívül, hogy rendkívül bosszantó még kárt is okozhat. Ha egy látogató véletlenül mind a két weboldallal találkozik akkor nem fogja tudni, hogy ki vett át tartalmat kitől, akár még a jogos tulajdonosról is gondolhatja, hogy ő nem korrekt.

De mégis mit tehet, hogy megvédje szellemi termékeit?

Milyen eszközökkel harcolhat a lopások és lejáratások ellen és ha már megtörtént mivel tud fellépni az elkövetővel szemben?

A Magyar Szabadalmi Hivatal munkatársai segítségével összeállított segédanyagunk második részében a szerzői jogról, az önkéntes műnyilvántartásról. A válaszok összeállításához ismét köszönöm a segítséget Huszár Enikőnek az MSZH osztályvezetőjének és Dr. Németh Gábor igazgató úrnak.

Nézzük tehát mi is az az önkéntes műnyilvántartás?

(more…)

Kenyér ingyen

Kontár honlapkészítőNagyon népszerű kereső kifejezés a google-ben a “honlapkészítés ingyen”. Pedig mindenki tudja, hogy semmi sincs ingyen. Főleg azok a dolgok nem amelyek ha jól vannak elkészítve akkor pénzt hoznak a tulajdonosnak.

A weblapkészítés tízezer forintért, keresőoptimalizálás ötezer forintért, és hasonló hirdetések, kecsegtetőek sokak számára. De valóban minőségi eredményt várhatunk néhány ezer forint ellenében egy olyan feladatért ami komoly felkészültséget, szaktudást, sokéves rutint és rengeteg munkaórát igényel?

Nem az a drága honlap ami sokba kerül hanem ami kevés pénzt hoz!

(more…)

6 tipp szövegíráshoz.

6 tipp weboldala szövegének megírásáhozAz ön weboldalának szövegezését marketing szakember készíti? Vagy ön is ahhoz a többséghez tartozik ahol a weboldal szövegezését házon belül oldják meg?

Elég gyakori itthon a kis és közepes vállalkozások körében, hogy nem vesznek igénybe marketinges szakembert, hanem általában az ügyvezető vagy egy beosztott, mondjuk a titkárnő tölti fel tartalommal a weboldalt.

Ennek nyilván anyagi okai vannak és ebben a bejegyzésben nem arról próbálom meggyőzni, hogy alkalmazzon profi online marketingest (pedig jobban járna) hanem, hogy ha saját maga tölti fel a weboldalát akkor mire érdemes odafigyelnie.

Jöjjön tehát néhány alapvető tudnivaló amit figyelembe kell venni.

(more…)

Weboldal teszt egyszerűen.

Google mérleg

Mivel már az előző bejegyzésekben is szó volt arról (s ezután is többször lesz), hogy akármit is teszünk a weboldallal, hírlevéllel vagy más internetes felületünkkel a legfontosabb, hogy teszteljük le a hatékonyságát.

Szerencsére az internet egyik legnagyobb előnye, hogy nagyon gyorsan és nagyon pontos képet kaphatunk minden változtatásunk hatásáról.

S még nagyobb szerencsére ehhez már nem kell külön szoftvert vagy programozót alkalmazni mert a google-nak létezik egy gyors, egyszerű és ingyenes megoldása erre is.

Ezt úgy hívják, hogy webhely optimalizáló és pár lépésben bemutatom ennek a használatát.

A webhely optimalizálót a www.Google.com/WebsiteOptimizer címen tudja megnyitni. Ha nem magyarul jelenik meg és gondot okoz az angol nyelv akkor első lépésnek a bal felső sarokban át is válthatja a nyelvet.

A használathoz google fiókra lesz szükség ha még nincs akkor pár lépésben lehet is regisztrálni ezen az oldalon. Az összes google szolgáltatás elérhető egy regisztrációval, illetve egybe lehet vonni őket. Így együtt használhatja gmail-es fiókjával, analytics statisztikájával, webmesteri beállításaival vagy akár a youtube-os regisztrációjával. Később ezekről a funkciókról is írni fogok.

Miképp fog történni a mérés?

(more…)

A popup bírósági tárgyalása.

popup ablakNéhány éve még ritka volt egy olyan üzleti weboldal ahol felugró ablak volt. Aztán ahogy az internetes marketinget szép lassan szívták magukba a cégvezetők úgy kezdtek el szaporodni a különleges ajánlatokkal és letölthető anyagokkal telipakolt popup ablakok.

Megoldódott olyan beúszó ablakok készítése amit nem lehet blokkolni a böngészővel. Megjelentek látványosabb, videós besétáló emberkéket tartalmazó kis felugrók, az oldal alján szereplő sávok és társaik.

Ma pedig már sokan temetik ezt a technikát, azok akik eddig sikeresen használták leveszik őket, a nagy marketing guruk pedig kimondták rá az ítéletet.

Szerintem egy kicsit talán túl korán ítélték el.

(more…)

Magázódjunk? Tegeződjünk?

Magázódjunk vagy tegeződjünkSokszor felvetődik a kérdés, hogy mi a jobb; ha magázódunk vagy ha tegeződünk a weboldalon, hírlevélben, blogon, árajánlat adáskor, stb.

Nem véletlenül szól erről első bejegyzésünk hiszen a nagy átlagtól eltérően a mi blogunkon magázzuk az olvasót. Ráadásul sokszor többeszámban írjuk a blogot ami szintén nagyon ritka.

A magyarázat eléggé egyszerű.

(more…)