"tippek" címkéhez tartozó bejegyzések

Email marketing tippek

Webgalamb tippekAz e-mail marketing és hírlevelezés még mindig a kisvállalkozások egyik leghatékonyabb eszköze a vevőszerzésre. Akinek van címlistája tudja mekkora hatalmas érték az egy kkv esetében is. De ez jóval több annál mint néhanapján akciókról és árengedményekről írni az olvasóknak.

A Webgalamb Facebook oldalán sok e-mail marketing tippet és tanácsot osztottunk már meg. Úgy gondoltuk, hogy ezekből a leghasznosabbakat érdemes lenne összefűzni egy e-könyvbe. Így hát meg is tettük.

Az ingyenes anyagnak akkor is nagy hasznát veszed ha még nincs Webgalambod, vagy esetleg más megoldást használsz hírlevelezésre.

Olvasd el azt a 22 ötletet amivel sikeresebbé teheted a marketinged.

(more…)

A szuper Marketing Szuperkonferencia

Marketing SzuperkonferenciaSzerinted 8 hét alatt meglehet növelni egy cég forgalmát a százszorosára? Meglehet! Erre láttunk egy élő példát, ezt mutatjuk most meg.

Idén is ott voltunk a Marketing Commando prémium rendezvényén, a Marketing Szuperkonferencián. Ezt a rendezvényt ha kisvállalkozásod van, valószínűleg nem kell bemutatnunk. Ha mégsem ismernéd, de cégedből a maximumot akarod kihozni, szeretnél egy olyan előadás sorozatot látni ahol a marketing szakma legjobbjai a legújabb módszereket megosszák veled akkor mielőbb keresd fel a Marketing Commando Facebook oldalát.

Az MSZK-án (a konferencia rövidített neve) minden évben kiosztják az Év Marketingese díjat. A jelentkezők nem marketingesek, hanem kisvállalkozók, akik rendkívüli eredményeket értek el cégük marketingjében. Idén Kreisz Eszter nyerte el a díjat. Megmutatta, hogy a megfelelő marketing eszközökkel 8 hét alatt akár a 100-szorosára is növelhető a cég forgalma. Az előadását most te is megnézheted videón. Külön öröm nekünk, hogy a Webgalamb szoftverünkkel mi is segíthettük a sikerét.

Nézd meg milyen marketing technikákat használt Eszter a megdöbbentő eredményhez.

(more…)

Youtube tipp és Showreel 2012
Kategória: videó — Címke: , , ,

Youtube tipp és Showreel 2012A mai bejegyzés nem lesz hosszú. Mindössze kettő tippet mutatok a Youtube videómegosztó oldalhoz és a 2012-es évben készült videós munkáinkból egy rövid összefoglalót.

Tudod miképp cserélhetsz előnézeti képet (thumbnail) a Youtube videóidnál? Ismered, hogy milyen egyszerűen kereshetsz pénzt a feltöltött videóiddal?

A két dolog összefügg, mondom a megoldást.

(more…)

Mi alapján dönt az ügyfeled?

DöntésAzt hiszed, hogy ha három ajánlatot adsz ügyfeleidnek akkor mindig azt választják amelyik olcsóbb? Amelyik jobb? Nem csak ez számít. Tudtad, hogy elképesztően sokat számít az is, hogy ajánlatok egymáshoz képest milyenek?

Néhány éve láttam egy videót ami nagyon érdekesen, példákkal mutatta be, hogy amikor döntéshelyzetbe kerülünk akkor néha igen irracionálisan döntünk.

A napokban ismét ráakadtam erre a videóra és úgy gondolom ha még nem láttad akkor nagyon hasznos lesz neked. Nem csak azt tudhatod meg belőle, hogy bizonyos helyzetekben te miért döntesz úgy ahogy döntesz, hanem remek tippeket kapsz ahhoz, hogy weboldaladon, hirdetéseidben miképp tudod irányítani ügyfeleidet, hogy azt válasszák amit szeretnél.

Nézzük, milyen trükkökkel irányíthatod érdeklődőid.

(more…)

Facebook oldal tippek

Facebook oldalNagyon rövid idő alatt elérte a Facebook, hogy a vállalkozások többsége kötelezőnek érzi, hogy weboldala mellett cégének vagy termékeinek indítson egy Facebook oldalt is.

Ez jól is van így, hiszen egy vállalkozás szemszögéből ez is egy olyan lehetőség,- vagy nevezhetjük marketing eszköznek is – amit vétek kihasználatlanul hagyni. Viszont amikor elkészül a Facebook oldal akkor a legtöbben tanácstalanul nézik, hogy mit kellene most csinálni. Oké, megvan az oldal, de, miképp lesz ebből haszna? Ha vannak követőek akkor abból miképp lehet profitálni? Hogyan legyen több követője az oldalnak? Hogyan érdemes hirdetni?

Garantált siker receptet mi sem tudunk adni, de mivel 5 különböző témában készítjük saját Facebook oldalainkat ezért sok tapasztalatot szereztünk, sok olyan trükkre jöttünk rá vagy ismertünk meg amelyek nagyon hasznosak lesznek önnek is.

A mai bejegyzésben ezeket szedtem egy csokorba. Kezdjük egyből a szerintünk legfontosabbal.

(more…)

Elvehetik a domain nevét!

domain védjegyÖn szerint a honlapjához tartozó domain nevet senki nem veheti el öntől? Azt gondolja, hogy a konkurenciája nem élhet vissza az ön márkanevével, nem csinálhat hasonló néven mondjuk weboldalt? Ha ön viszonteladó akkor bátran használhatja a gyártó logóját vagy nevét reklámjaiban?

Jelenleg nagyon kevés hazai kis és közepes vállalkozás él azzal a lehetőséggel, hogy levédje szellemi tulajdonait, védjegyezze logóját, márkanevét. A szellemi tulajdon az egyik legnagyobb érték a vállalkozása számára, ha nem védi kellően, ha nincs tisztában a szerzői és védjegy jogi lehetőségekkel nagyon kellemetlen meglepetések érhetik. Nem csak kiszolgáltatottá teszi magát a visszaélésekkel szemben hanem könnyen adódhat olyan helyzet, hogy ön lesz a jogbitorló, öntől veszik el a jogot a használatra, sőt akár még büntetésre is számíthat.

A Magyar Szabadalmi Hivatal munkatársai segítségével összeállítottunk olyan kérdéseket amik minden vállalkozás számára fontosak. Szó lesz a védjegyek és domain nevek viszonyáról, a védjegyekhez és szerzői jogokhoz fűződő tudnivalókról és lehetőségekről amivel védhetjük szellemi tulajdonainak. Köszönöm a segítséget Huszár Enikőnek az MSZH osztályvezetőjének és Dr. Németh Gábor igazgató úrnak.

A cikksorozat első részében a domain nevekkel és a védjegyekkel kapcsolatos tudnivalókról, tévhitekről és lehetőségekről írok. Első tévhitként azzal kezdem, hogy védjeggyé nyilvánaítani logóját, márkanevét nem drága. Sokkal drágább ha elveszíti amit felépített! A védjeggyé nyilvánítás mindössze 70-80 ezer forintos nagyságrend és ezért 10 évre oltalmat kap. Számoljon utána, ez havonta csak 6-700 forint!

Nézzük tehát mire kell figyelni ha weboldala van.

(more…)

Facebook és Twitter kezdőknek

Twitter, Facebook kezdőlépésekElőző cikkemben írtam a Twitter és a Facebook oldalakról és utána (igazából előtte is) több visszajelzést kaptam, hogy írhatnánk leírást arról is, hogy miképp érdemes használni ezeket. Sokaknak bonyolult, ismeretlen a kezelőfelület, nem találják amit keresnek, nem tudják, hogy induljanak el ha használni szeretnék.

Eleget téve a kéréseknek leírok néhány alapvető segítséget azoknak akik most állnak neki használni ezeket az oldalakat és azoknak akik értenek már a webszerkesztéshez, de elakadtak. A következőkkel kapcsolatban kap segítséget:

-Hol és, hogyan kell regisztrálni a Twitterre?
-Hol, melyik oldalakon érdemes használni a Twittert?
-Hogyan illeszthet weboldalába Twitter megosztó gombot?

-Hogyan érdemes regisztrálni a Facebook-ra?
-Hol lehet létrehozni oldalakat cégeknek, termékeknek?
-Hogyan lehet egyedi url-t létrehozni Facebook oldalaknak?
-Hogyan illeszthet weboldalába Facebook megosztó gombot?
-Hogyan illeszthet weboldalába „Tetszik” gombot?
-Hogyan hozhat létre az üzenőfalon saját tartalmat?
-Hogyan illeszthet be videókat üzenőfalán a saját oldalára?

Kezdjük tehát a Twitterrel.

(more…)

A Világvége kampány

Világvége marketing kampányAhogy legutóbbi bejegyzésemben írtam néhány hete egy kicsit rendhagyó reklámvideót jelentettünk meg Világvége Magyarországon címmel. Nem egyszerűen arról van szó, hogy csináltunk egy videót, feltettük a youtube-ra és kész. Volt felvezetés ami miatt az első órában majdnem ezren látták a filmet és van koncepció ami miatt aktuális maradhat a film, azóta is jó pár százan nézik meg nap mint nap.

A reklám sem az aminek első látásra tűnik, sőt az sem aminek másodszori látásra. Ez ugyanis nem csak egy Webgalamb® reklám. Mi nem vagyunk marketing tanácsadók hanem megoldás szállítók, azaz az eszközöket adjuk a sikeres online marketinghez. De mivel annyian kérdezték, hogy miképp vittük végig a kampányt, mi van a háttérben ezért leírom, hátha önnek is ötleteket ad.

Tehát akkor nézzük mi van a háttérben.

(more…)

Tippek nyereményjátékhoz

Nyereményjáték tippekNyereményjátékot csinálni sok szempontból is megéri ám vannak bizonyos kritériumok amiket figyelembe kell venni amikor előkészíti a játékot. Olyan elemek és lehetőségek amivel sokszorosára növelhető az eredmény.

Amikor egy cég ilyen játékot készít akkor annak általában egy fő oka szokott lenni. Címlistát gyűjteni vele. Ha jól van felépítve a játék akkor rövid időn belül jelentős adatbázist lehet építeni, de ha néhány extra csavarral bővíti akkor ennél sokkal többet is ki lehet hozni belőle.

A mai bejegyzésben végigvezetem egy virtuális nyereményjátékon ahol látni fogja, hogy sokkal több rejlik ebben a lehetőségben mint gondolná.

Nézzük tehát lépésről lépésre.

(more…)

Bosszantsuk a látogatóinkat

Webergonómia

A weboldala látogatónak többsége általában határozott céllal érkezik önhöz. Sürgősen szükségük van valamilyen információra, és úgy gondolják, hogy ezt az interneten lehet a legkönnyebben megtalálni. Tájékozódni szeretnének, vagy csupán a tudásukat gyarapítani, pénzt költeni, vagy éppen pénzt keresni, sokféle ok lehet arra, hogy elindítsák kedvenc böngészőjüket.

Az internet viszont – más egyéb jó tulajdonságai mellett – a sebességről is szól. A látogatók gyors és kielégítő eredményre számítanak, ezért sehol sem időznek többet a kelleténél, folyamatosan keresik a legjobb megoldást. Ahol rövid időn belül (ez általában legfeljebb 10-30 másodperc) nem kapnak választ kérdéseikre, nem maradnak tovább, s új weboldalakon próbálnak szerencsét. Nincs is annál rosszabb egy weboldal tulajdonosa számára, mint amikor azt tapasztalja, hogy a látogatók éppen csak megnézegetik a nyitó oldalt, s nem is kíváncsiak a sok-sok munkával megírt belső tartalmakra, az igazi és nagyon kedvező üzleti ajánlatra.

Mit kell tennie tehát ahhoz, hogy maradásra, sőt vásárlásra bírja a látogatókat?

(more…)