"szöveg" címkéhez tartozó bejegyzések

Megújultunk. Tegezhetlek?

MegújultunkA mai bejegyzés rövid lesz, inkább nevezhetjük bejelentésnek. Tömören fogalmazva megújult a weboldalunk kinézete és egy kicsit a szerkezete is. De ami még fontosabb megváltoztattuk a nyelvezetet is, áttértünk a tegezésre.

Remélem senkinek nem lesz zavaró a tegezés. Igyunk meg egy virtuális pertut és, hogy azért ez a bejegyzés is tartalmazzon hasznos tanácsokat honlap tulajdonosoknak, leírom az a pofon egyszerű módszert amivel előre leteszteltük, hogy mit szólnak a tegezéshez akik minket olvasnak.

(more…)

10 tipp honlap tulajdonosoknak

10 honlap tippHa elkészült weboldala akkor sem lehet hátra dőlni és azt mondani, hogy kész a honlapom én már mindent megtettem. Mindig vannak olyan kisebb-nagyobb javítható, tesztelhető elemek amivel fokozni lehet a hatékonyságot.

Általában minden honlap egyedi és nehéz általános tippeket adni amivel garantáltan növelhető a hatékonyság. De tudunk adni tippeket, hogy mik azok a lehetőségek amiket érdemes kipróbálni. Ebben a bejegyzésben 10 olyan tippet adok önnek amit érdemes leteszteli a saját oldalán is.

Ezek a tippek olyan honlap tulajdonosoktól vannak akik tesztelték őket és jelentősen növelte a honlapjuk hatékonyságát. A bejegyzés végén leírom azt is, hogy hol talál még több ilyen ötletet.

Nézzük tehát mi az amin érdemes változtatni.

(more…)

6 tipp szövegíráshoz.

6 tipp weboldala szövegének megírásáhozAz ön weboldalának szövegezését marketing szakember készíti? Vagy ön is ahhoz a többséghez tartozik ahol a weboldal szövegezését házon belül oldják meg?

Elég gyakori itthon a kis és közepes vállalkozások körében, hogy nem vesznek igénybe marketinges szakembert, hanem általában az ügyvezető vagy egy beosztott, mondjuk a titkárnő tölti fel tartalommal a weboldalt.

Ennek nyilván anyagi okai vannak és ebben a bejegyzésben nem arról próbálom meggyőzni, hogy alkalmazzon profi online marketingest (pedig jobban járna) hanem, hogy ha saját maga tölti fel a weboldalát akkor mire érdemes odafigyelnie.

Jöjjön tehát néhány alapvető tudnivaló amit figyelembe kell venni.

(more…)

Elolvassák amit ön ír?

Email marketing tippekA mostani írással kezdem meg azt a bejegyzés sorozatot amelyben néhány olyan egyszerű trükköt és technikát fogok megmutatni, amivel hatékonyabbá teheti hírlevelét.

Először nézzük a levélnek azt a részét amivel biztosan találkozik minden olvasó, azt a részt ahol már a levél elolvasása előtt eldőlhet az írása sikere. Ha úgy tetszik a levél előszoba ajtaja amin keresztül jut el az olvasó a lényegig, ám ha ezt az ajtót rosszul készítik el akkor sokan kint maradhatnak. Ez a hírlevél tárgysora.

Sok levél már akkor elbukhat ha rosszul megfogalmazott a tárgysor, ilyenkor meg sem nyitják az olvasók, esélyt sem kap arra, hogy elérje célját. Ha például a tizedik levelet kapják öntől olyan címmel, hogy “10% kedvezmény a héten” akkor számíthat rá, hogy lesznek akik el sem olvassák. Nem az akcióval van a gond, hanem nem eléggé kedvcsináló az ilyen cím.

A levél tárgysoránál is érdemes úgy gondolkodni mint a weboldal címsorainál. Kellően érdekesnek és figyelemfelkeltőnek kell lennie ahhoz, hogy a továbbolvasás mellett döntsenek olvasói.

Ráadásul az alább leírt 5 tippet nem csak hírleveleihez használhatja fel, hanem weboldalán a címsorai megszerkesztéséhez vagy reklámjai, hirdetései címének elkészítéséhez is.

(more…)