"spam" címkéhez tartozó bejegyzések

Adatkezelés, e-mail marketing

Dr Németh Gabriella - adatkezelés

Hogyan csináld szabályosan, hogy ne kapj büntetést?

Nemrég megjelent egy kisvállalkozásoknak nem éppen megnyugtató cikk a témában, miszerint akár 20 millió forintos büntetést is kaphat az, aki nem a szabályok szerint játszik, azaz megsérti a törvényt.

Mivel a Webgalamb szoftverünk kapcsán azóta sok kérdés érkezett hozzánk, úgy döntöttünk, hogy szakértő jogász bevonásával igyekszünk világosabbá tenni a vitatott részeket.

Aki válaszol a Webgalambnak: dr. Németh Gabriella jogász.

Miért tőle kérdeztünk? 1996 és 2014 között ügyvédként dolgozott, 2012 és 2014 között pedig e-mail marketing jogi, szerzői jogi és gazdasági jogi kérdésekre fókuszált. Jelenleg maga is cégvezető, egy Zrt.-nek a vezetője, tehát nem csak elméleti szintű tudással rendelkezik. A mai napig szívügyének tekinti a közérthető jogi ismeretterjesztést, oktat és publikál. Szerzője a Közérthető Jogi Blognak és a kisvállalati cégvezetőknek készült, nagyon hasznos 48 napos céges szerződésíró e-mail tanfolyamnak.

Nézzük a kérdéseket!

(more…)

Hatékony-e a spamküldés? És miért nem?
Kategória: email marketing — Címke: , , ,

email-marketingHagyjuk most azt a tényt, hogy a kéretlen levelek küldésével milliós nagyságrendű büntetéseket lehet bekaszálni. És hagyjuk azt is, hogy senki nem szereti, ha a torkán próbálnak lenyomni valamit. Meg azt, hogy leégeted vele a cégedet és a portékádat.

Ezeket egy pillanatra felejtsük el, és nézzük meg, miért is NEM éri meg kéretlen levelekkel “reklámozni”…

Vannak figurák, akik cégeknek potom összegért cserébe szinte bármit kiküldenek egy meglehetősen nagy címlistára. Vonzó, nem? (és egy kicsit sem gyanús, hogy magukat is spam levélben reklámozzák…)

Ha Neked nem is, de van, akinek igen, mert minimális kiadással és nulla munkával „ígér” vásárlókat. És sajnos még mindig sokan hisznek abban, hogy a nagy számok törvénye alapján csak lesz egy-két vevő.

De nézzük meg, milyen címek ezek.

(more…)

Miért lesz spam a hírlevél?
Kategória: email marketing — Címke: , , ,

spamMindannyian találkoztunk már a spammel, mint bosszantó jelenséggel. Bosszantó, hogy sorra kapjuk a kéretlen leveleket. De legalább ennyire bosszantó a másik oldal is, az amikor legálisan és kérésre küldünk a címlistánknak levelet, mégis a spam mappában landol üzenetünk.

Tehát a cím kicsit félrevezető, nem arról írok ma, hogy miért lesz spam egy levél, hanem, hogy miért érzékelik annak a spamszűről és a levelezők akkor is ha mi nem kéretlen levélként küldtük.

Jöjjön tehát 8 tipp amivel elkerülhető, hogy leveleid a spam mappában végezzék.

(more…)

A vásárolt címlista előnyei
Kategória: email marketing — Címke: , , ,

Vásárolt címlistaA hazai spam törvény az utóbbi években olyan módokon változott, hogy az illetékesek (akik a hozott törvények alapján biztos nem szakértők) gyakorlatilag elérték, hogy ma Magyarországon legális a kéretlen levelek küldése ha vállalkozások, cégek, weboldal tulajdonosok felé küldik azt.

Szerencsére az új törvény korai szakaszában hozott egyéb furcsa dolgokat,- mint például a lakcím kötelező bekérését – már eltörölték, de a fenti hungarikum megmaradt.

Mivel a Webgalamb® tudtunkkal jelenleg az egyetlen olyan szoftver aminek egyszeri díja van, nincs a forgalomtól függő díj ezért több olyan vállalkozással is találkoztunk aki ezt kihasználva üzletet lát a hatalmas címlisták vásárlásában. Egyre több vállalkozás dönt úgy, hogy kipróbálja a vásárolt címlisták adta lehetőséget. Egyszeri befektetéssel hatalmas, több ezres tömegnek küldhet ki így levelet azonnal.

Ám ez hatalmas hiba, mielőtt megtenné olvassa el miért.

(more…)