"optimalizálás" címkéhez tartozó bejegyzések

Weboldal teszt egyszerűen.

Google mérleg

Mivel már az előző bejegyzésekben is szó volt arról (s ezután is többször lesz), hogy akármit is teszünk a weboldallal, hírlevéllel vagy más internetes felületünkkel a legfontosabb, hogy teszteljük le a hatékonyságát.

Szerencsére az internet egyik legnagyobb előnye, hogy nagyon gyorsan és nagyon pontos képet kaphatunk minden változtatásunk hatásáról.

S még nagyobb szerencsére ehhez már nem kell külön szoftvert vagy programozót alkalmazni mert a google-nak létezik egy gyors, egyszerű és ingyenes megoldása erre is.

Ezt úgy hívják, hogy webhely optimalizáló és pár lépésben bemutatom ennek a használatát.

A webhely optimalizálót a www.Google.com/WebsiteOptimizer címen tudja megnyitni. Ha nem magyarul jelenik meg és gondot okoz az angol nyelv akkor első lépésnek a bal felső sarokban át is válthatja a nyelvet.

A használathoz google fiókra lesz szükség ha még nincs akkor pár lépésben lehet is regisztrálni ezen az oldalon. Az összes google szolgáltatás elérhető egy regisztrációval, illetve egybe lehet vonni őket. Így együtt használhatja gmail-es fiókjával, analytics statisztikájával, webmesteri beállításaival vagy akár a youtube-os regisztrációjával. Később ezekről a funkciókról is írni fogok.

Miképp fog történni a mérés?

(more…)