"jog" címkéhez tartozó bejegyzések

Adatkezelés, e-mail marketing

Dr Németh Gabriella - adatkezelés

Hogyan csináld szabályosan, hogy ne kapj büntetést?

Nemrég megjelent egy kisvállalkozásoknak nem éppen megnyugtató cikk a témában, miszerint akár 20 millió forintos büntetést is kaphat az, aki nem a szabályok szerint játszik, azaz megsérti a törvényt.

Mivel a Webgalamb szoftverünk kapcsán azóta sok kérdés érkezett hozzánk, úgy döntöttünk, hogy szakértő jogász bevonásával igyekszünk világosabbá tenni a vitatott részeket.

Aki válaszol a Webgalambnak: dr. Németh Gabriella jogász.

Miért tőle kérdeztünk? 1996 és 2014 között ügyvédként dolgozott, 2012 és 2014 között pedig e-mail marketing jogi, szerzői jogi és gazdasági jogi kérdésekre fókuszált. Jelenleg maga is cégvezető, egy Zrt.-nek a vezetője, tehát nem csak elméleti szintű tudással rendelkezik. A mai napig szívügyének tekinti a közérthető jogi ismeretterjesztést, oktat és publikál. Szerzője a Közérthető Jogi Blognak és a kisvállalati cégvezetőknek készült, nagyon hasznos 48 napos céges szerződésíró e-mail tanfolyamnak.

Nézzük a kérdéseket!

(more…)

Jogszabály hírlevél küldőknek

Adatvédelmi nyilvántartásNemrég a Parlament elfogadta a 2012. januártól hatályba lépő új adatvédelmi törvényt. Ha ön ügyféladatbázist épít, hírleveleket küld, vagy más módon személyes adatokat kezel adatvédelmi nyilvántartási számot kell igényeljen.

Jelenleg is kötelezi az adatvédelmi törvény az adatkezelőket, de jövőre lényeges változások jöhetnek. Most még ingyenesen veszi nyilvántartásba az adatkezelők egyes adatkezeléseit az adatvédelmi biztos, azonban most még a bejelentés elmulasztása nem jár következménnyel. Ez meg fog változni.

Az adatvédelmi törvény változásairól és teendőkről Dr. Kulcsár Zoltánnal beszélgettem.

(more…)