"információ" címkéhez tartozó bejegyzések

Marketing trükk az utcáról

Marketing trükkMi történik, ha egy hajléktalan elkezd marketingezni? Szemtelenül sok pénzt fog keresni.

Mikor szembejött velünk a lenti film, azonnal tudtuk, hogy meg kell szólaltatnunk a kitalálóját. Ugyanis elvétve találkozunk olyan marketingessel, aki ötleteit nem csak elméletben, hanem gyakorlatban is bemutatja. Nos, Jagodics Rita, a NagykerMarketing tulajdonosa fogta magát, és egy briliáns marketing stratégiával kisétált az utcára.

Nézd meg, mi lett az eredménye.

(more…)

Heavy Metal a Facebook oldaladon

Heavy Metal FacebookEzer olyan dolog van amit nem tanácsos a Facebook-on vagy más közösségi oldalon csinálnod. Ezeket többnyire mindenki ismeri, vagy ha nem is, akkor legrosszabb esetben “csak” magát járatja le az ember.

Vannak viszont olyan hibák is amiket akkor követhetsz el amikor a vállalkozásod Facebook oldalát kezeled. Ezeknek a hibáknak viszont már komoly következményei is lehetnek. Ha nem is veszítesz miattuk pénzt, sokszor feleslegessé tehetik céged jelenlétét a közösségi médiában.

Ezért összegyűjtöttük azt a 10 legjellemzőbb hibát amit személyesen is tapasztalunk nap mint nap a Facebook-on. Ráadásul a cikk végén néhány gyors gyakorlati tanács a sikeresebb jelenléthez.

(more…)

Jogszabály hírlevél küldőknek

Adatvédelmi nyilvántartásNemrég a Parlament elfogadta a 2012. januártól hatályba lépő új adatvédelmi törvényt. Ha ön ügyféladatbázist épít, hírleveleket küld, vagy más módon személyes adatokat kezel adatvédelmi nyilvántartási számot kell igényeljen.

Jelenleg is kötelezi az adatvédelmi törvény az adatkezelőket, de jövőre lényeges változások jöhetnek. Most még ingyenesen veszi nyilvántartásba az adatkezelők egyes adatkezeléseit az adatvédelmi biztos, azonban most még a bejelentés elmulasztása nem jár következménnyel. Ez meg fog változni.

Az adatvédelmi törvény változásairól és teendőkről Dr. Kulcsár Zoltánnal beszélgettem.

(more…)

Hogyan reklámozzon?

ReklámTudja ön, hogy amikor reklámot készít vagy készíttet akkor mire kell odafigyelnie, hogy ne pereskedés legyen a vége?

Tudja ön, hogy…
…szerepelhet-e reklám anyagaiban más épülete?
…idegen emberek lehetnek reklám fotóján vagy videóján?
…gond-e ha reklámjában más cég terméke szerepel?
…más márkák megjelenhetnek reklámjában?
…felhasználhat ismert filmeket, embereket paródiához?
…szabad-e a konkurenciával összehasonlító reklámot készíteni?

A Magyar Szabadalmi Hivatal (új nevén a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala) munkatársai segítségével összeállítottunk olyan kérdéseket ami az ön számára is fontos lehet. Köszönöm a segítséget Huszár Enikőnek az MSZH osztályvezetőjének és Dr. Németh Gábor igazgató úrnak.

Mire figyeljen ha reklámot készít?

(more…)

Mitől véd a védjegy?

Védjegy– Tudja mit kockáztat ha nem védi le márkanevét?
– Ön szerint levédhető egy közismert szó?
– Védjegye nemzetközi piacon is védi?
– Cége neve is véd annyira mint a védjegy?
– Az ® a TM és társai mit jelentenek?
– Eladható a védjegy?

Szerzői jogról szóló bejegyzéseink mostani részében ezekre a kérdésekre kap választ. Minden vállalkozás számára fontos, hogy szellemi termékeit, márkaneveit kellően védje meg az illetéktelen kezektől, hiszen ezzel hatalmas, akár végzetes károkat is lehet okozni egy cég életében.

Sok a tévhit és a kérdés ezzel kapcsolatban és ezzel a bejegyzéssel segítünk, hogy a leginkább érintett szakemberektől kapja meg rájuk a választ.

A Magyar Szabadalmi Hivatal (új nevén a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala) munkatársai segítségével összeállítottunk olyan kérdéseket amik minden vállalkozás számára fontosak. Köszönöm a segítséget Huszár Enikőnek az MSZH osztályvezetőjének és Dr. Németh Gábor igazgató úrnak.

Mitől és kit véd meg a védjegy?

(more…)

Ha lopnak weboldaláról

Önkéntes műnyilvántartásA legtöbb sikeres weboldal tulajdonosa előbb utóbb szembesül azzal, hogy másolják weboldalának szövegét, felhasználják fotóit, ellopják logóját vagy arculati elemeit.

Ez azon kívül, hogy rendkívül bosszantó még kárt is okozhat. Ha egy látogató véletlenül mind a két weboldallal találkozik akkor nem fogja tudni, hogy ki vett át tartalmat kitől, akár még a jogos tulajdonosról is gondolhatja, hogy ő nem korrekt.

De mégis mit tehet, hogy megvédje szellemi termékeit?

Milyen eszközökkel harcolhat a lopások és lejáratások ellen és ha már megtörtént mivel tud fellépni az elkövetővel szemben?

A Magyar Szabadalmi Hivatal munkatársai segítségével összeállított segédanyagunk második részében a szerzői jogról, az önkéntes műnyilvántartásról. A válaszok összeállításához ismét köszönöm a segítséget Huszár Enikőnek az MSZH osztályvezetőjének és Dr. Németh Gábor igazgató úrnak.

Nézzük tehát mi is az az önkéntes műnyilvántartás?

(more…)

Twitter, Facebook, Filmforgatás
Kategória: online marketing — Címke: , ,

twitter facebookNagyon sok helyen olvasni, hogy milyen jó üzletileg a cégeknek használni a különböző úgynevezett web 2-es eszközöket mint például a Twitter és a Facebook.

Nem fogok arról írni, hogy önnek kell vagy nem kell használnia a sikeres netes jelenléthez ezeket, hiszen nem vagyok szakértő, a mai bejegyzésben mindössze leírom, hogy mi mire és miképp használjuk őket és remélem tudok néhány hasznos ötletet adni.

Mivel többen kérdezték már, hogy milyen címen lehet minket elérni ezeken az oldalakon ezért kezdem ezzel. Megtisztel vele ha követ minket ezeken az oldalakon:

A Chrome Ball és a Webgalamb szoftver Twitter címe ugyanaz: http://twitter.com/chromeball

A Chrome Ball Facebook oldala: http://facebook.com/chromeball

A Webgalamb Facebook oldala: http://facebook.com/webgalamb

Kezdjük azzal, hogy miért is van a címben a filmforgatás szó.

(more…)

Webrobbanás

WebrobbanásNéhány hónappal ezelőtt megkeresett Szabó Gábor, a webforgalom.hu szerzője, és azt kérdezte tőlem, hogy lenne-e kedvem segíteni a weboldal tulajdonosok felvilágosításában.

Kicsit meglepődtem, de miután elmagyarázta, hogy mire is gondol, azonnal igent mondtam.

Gábor ugyanis azt a célt tűzte ki, hogy készít egy látogatottságnövelési útmutatót, ami végre segít eligazodni ezen az ingoványos terepen. Segít abban, hogy a honlap tulajdonosok új látogatottságnövelési technikákat ismerhessenek meg, és képesek legyenek eldönteni, hogy az ő oldalukhoz melyik technikák illenek a legjobban. Legyenek képesek észrevenni, hogy nincsenek univerzális csodaszerek. Nem hatékony minden esetben a keresőoptimalizálás, a közösségi média jelenlét vagy egy partnerprogram. Emellett nagy hangsúlyt akart fektetni a nélkülözhetetlen alapokra is. Hiszen mit sem ér, hogy sok látogató érkezik az oldalra, ha azok azonnal nyomnak a vissza gombra, vagy kattintanak a bezárásra.

A végeredmény minden várakozásomat felülmúlta!

(more…)