"google" címkéhez tartozó bejegyzések

Ki beszél önről?

ki beszél önrőlBizonyára ön is kíváncsi rá, hogy mely internetes oldalak hivatkoznak önre, hol beszélnek a termékéről vagy éppen merre említették meg nevét.

Persze erre rá lehet keresni a Google keresőben, de mivel az internet folyamatosan változik mindig új és újabb oldalak jelennek meg, ahol önről vagy vállalkozásáról szóló szöveg jelenhet meg. Ahhoz, hogy mindig tudjon az új oldalakról állandóan a keresőben kellene keresgélnie, ráadásul olyan oldalak között amelyekről már tudja, hogy szerepel rajtuk.

Talán gondolt már arra, hogy milyen jó lenne ha automatikusan kapna egy értesítést amikor új oldalt talál a kereső ahol ön vagy az önnek fontos szó, kifejezés is szerepel. Nos van megoldás erre is.

S nem véletlen az sem, hogy erre is a Google nyújt egy ingyenes szolgáltatást.

(more…)

Ingyen statisztika.

google analyticsAkik az internettel dolgoznak hajlamosak azt hinni, hogy a Google Analytics szolgáltatásról már mindenki hallott, pedig a tapasztalataink azt mutatják, hogy az ügyfeleink elsöprő többsége még nem ismeri, nem tudja, hogy a weboldala látogatottságát ingyen és nagyon pontosan is tudná mérni.

Pedig ha nem méri, nem követi nyomon weboldalának látogatóit, nem ismeri meg szokásaikat akkor az felér azzal mintha úgy szórólapozna, hogy nem érdekelné melyik városban és merrefelé szórják ki reklámját, sőt az sem érdekelné, hogy egyáltalán eljut-e a postaládákba!

Maga a szolgáltatás teljesen ingyenes és a honlap tulajdonosnak is csak annyit kell tennie, hogy a regisztrációt követően beilleszt egy rövid kódot weboldalába.

A rendszer jóval többet nyújt, mint, hogy egyszerűen megmutatja aznap mennyi látogatója volt. Mivel a statisztikai felület magyar nyelvű, ezért most nem egy teljes leírást fogok írni az összes lehetőségről (a hely is kevés lenne) hanem a fontosabb és érdekesebb funkciókat mutatom be. Így azok számára is érdekes lehet a cikk akik ismerik, de eddig mindössze csak a napi látogatót számának megismerésére használták a statisztikát.

Nézzük tehát mit és miképp tegyünk.

(more…)

Weboldal teszt egyszerűen.

Google mérleg

Mivel már az előző bejegyzésekben is szó volt arról (s ezután is többször lesz), hogy akármit is teszünk a weboldallal, hírlevéllel vagy más internetes felületünkkel a legfontosabb, hogy teszteljük le a hatékonyságát.

Szerencsére az internet egyik legnagyobb előnye, hogy nagyon gyorsan és nagyon pontos képet kaphatunk minden változtatásunk hatásáról.

S még nagyobb szerencsére ehhez már nem kell külön szoftvert vagy programozót alkalmazni mert a google-nak létezik egy gyors, egyszerű és ingyenes megoldása erre is.

Ezt úgy hívják, hogy webhely optimalizáló és pár lépésben bemutatom ennek a használatát.

A webhely optimalizálót a www.Google.com/WebsiteOptimizer címen tudja megnyitni. Ha nem magyarul jelenik meg és gondot okoz az angol nyelv akkor első lépésnek a bal felső sarokban át is válthatja a nyelvet.

A használathoz google fiókra lesz szükség ha még nincs akkor pár lépésben lehet is regisztrálni ezen az oldalon. Az összes google szolgáltatás elérhető egy regisztrációval, illetve egybe lehet vonni őket. Így együtt használhatja gmail-es fiókjával, analytics statisztikájával, webmesteri beállításaival vagy akár a youtube-os regisztrációjával. Később ezekről a funkciókról is írni fogok.

Miképp fog történni a mérés?

(more…)