"facebook" címkéhez tartozó bejegyzések

8 ok amiért az email marketing hatékonyabb mint a Facebook

email marketingA Facebook kétségkívül nagy segítség lehet a céged marketingjében. Sok olyan új marketing módszert hozott a közösségi oldal sikere ami előtte nagyon nehezen volt csak elképzelhető. Ezért fontos már itt az elején leszögeznem, hogy ez a cikk nem a Facebook ellen szól.

Viszont sokan azt hiszik, hogy kiválthat majd egyéb más eszközöket is. Például sokan “temették” az e-mail marketinget a Facebook hódítása kapcsán.

Ezért összegyűjtöttük azokat a lehetőségeket amik miatt az e-mail marketing még mindig hatékony és garantáltan forgalmat generál.

Nézzük mi az a 8 dolog amiben az email profibb megoldás neked mint a Facebook.

(more…)

Ingyenes Facebook és WordPress alkalmazások

Ingyenes Facebook és WordPress alkalmázasokKét olyan alkalmazást mutatok be amelyek nagy segítséget nyújtanak neked, hogy a hírlevélszoftveredet a lehető legnagyobb hatásfokkal ki tudd használni.

Mind a két alkalmazás teljesen ingyenes és mindössze pár kattintással aktiválható is.

Megmutatom, hogy miképp tudsz hírlevél feliratkozást készíteni a Facebook oldaladra, és milyen könnyen összekötheted hírlevél szoftvered a WordPress honlapoddal.

Nézzük, hogy az ingyenes alkalmazásokat, hogy tudod bekapcsolni.

(more…)

Facebook egyedi oldal fül

Facebook egyedi oldalIsmét változások voltak a Facebook háza táján, új külsőt kaptak a Facebook oldalak, szűntek meg lehetőségek és jöttek újak.

Az egyik új lehetőség, hogy az oldalhoz létrehozott lapok szélesebbek lehetnek, szinte úgy készíthetünk lapokat az oldalhoz mintha a saját weboldalunk lenne.

Ilyen lapok létrehozásának több módszere is van, egyik sem igazán bonyolult és szinte bármit kitehetsz így a Facebook oldaladra, akár feliratkozó oldalt, megrendelés űrlapot, termékbemutatót, videót, stb.

Kicsit technikai jellegű lesz a mai bejegyzés. Ha nem te szerkeszted a honlapod hanem van rá szakember akkor is érdemes elolvasnod, hogy tudd mik a lehetőségek és, hogy melyiket kérd a szakembertől.

A mai bejegyzésben az ilyen lapok létrehozására mutatok két egyszerű módszert.

(more…)

Heavy Metal a Facebook oldaladon

Heavy Metal FacebookEzer olyan dolog van amit nem tanácsos a Facebook-on vagy más közösségi oldalon csinálnod. Ezeket többnyire mindenki ismeri, vagy ha nem is, akkor legrosszabb esetben “csak” magát járatja le az ember.

Vannak viszont olyan hibák is amiket akkor követhetsz el amikor a vállalkozásod Facebook oldalát kezeled. Ezeknek a hibáknak viszont már komoly következményei is lehetnek. Ha nem is veszítesz miattuk pénzt, sokszor feleslegessé tehetik céged jelenlétét a közösségi médiában.

Ezért összegyűjtöttük azt a 10 legjellemzőbb hibát amit személyesen is tapasztalunk nap mint nap a Facebook-on. Ráadásul a cikk végén néhány gyors gyakorlati tanács a sikeresebb jelenléthez.

(more…)

Hogyan hoz vevőket a Facebook?

Ingyenes Webgalamb Facebook AlkalmazásVan egy módszer amivel garantáltan meg lehet növelni a hírlevél feliratkozók számát. S ezzel egyúttal persze a vásárlók számát is.

Több internetes kutatás bizonyította már, hogy ha a cége Facebook oldalán is elhelyez egy lapot ahol fel tudnak iratkozni látogatói, akkor a feliratkozók száma drasztikusan megnövekszik.

Egy ilyen Facebook oldalt létrehozni nem elképesztően nehéz. De.

Kell hozzá webmester aki ért is a közösségi oldalhoz, hogy beállítsa az új fület. Kell hozzá grafikus aki formázza a szöveget és az űrlapot. Plusz kell egy olyan ember aki ismeri a html és a css kódok rejtelmeit, hiszen ezt be is kell illeszteni az oldalba. Ez nem csak időbe, hanem pénzbe is kerül.

De van ennél sokkal egyszerűbb és gyorsabb megoldás is. Ingyen!

(more…)

Facebook oldal tippek

Facebook oldalNagyon rövid idő alatt elérte a Facebook, hogy a vállalkozások többsége kötelezőnek érzi, hogy weboldala mellett cégének vagy termékeinek indítson egy Facebook oldalt is.

Ez jól is van így, hiszen egy vállalkozás szemszögéből ez is egy olyan lehetőség,- vagy nevezhetjük marketing eszköznek is – amit vétek kihasználatlanul hagyni. Viszont amikor elkészül a Facebook oldal akkor a legtöbben tanácstalanul nézik, hogy mit kellene most csinálni. Oké, megvan az oldal, de, miképp lesz ebből haszna? Ha vannak követőek akkor abból miképp lehet profitálni? Hogyan legyen több követője az oldalnak? Hogyan érdemes hirdetni?

Garantált siker receptet mi sem tudunk adni, de mivel 5 különböző témában készítjük saját Facebook oldalainkat ezért sok tapasztalatot szereztünk, sok olyan trükkre jöttünk rá vagy ismertünk meg amelyek nagyon hasznosak lesznek önnek is.

A mai bejegyzésben ezeket szedtem egy csokorba. Kezdjük egyből a szerintünk legfontosabbal.

(more…)

Facebook és Twitter kezdőknek

Twitter, Facebook kezdőlépésekElőző cikkemben írtam a Twitter és a Facebook oldalakról és utána (igazából előtte is) több visszajelzést kaptam, hogy írhatnánk leírást arról is, hogy miképp érdemes használni ezeket. Sokaknak bonyolult, ismeretlen a kezelőfelület, nem találják amit keresnek, nem tudják, hogy induljanak el ha használni szeretnék.

Eleget téve a kéréseknek leírok néhány alapvető segítséget azoknak akik most állnak neki használni ezeket az oldalakat és azoknak akik értenek már a webszerkesztéshez, de elakadtak. A következőkkel kapcsolatban kap segítséget:

-Hol és, hogyan kell regisztrálni a Twitterre?
-Hol, melyik oldalakon érdemes használni a Twittert?
-Hogyan illeszthet weboldalába Twitter megosztó gombot?

-Hogyan érdemes regisztrálni a Facebook-ra?
-Hol lehet létrehozni oldalakat cégeknek, termékeknek?
-Hogyan lehet egyedi url-t létrehozni Facebook oldalaknak?
-Hogyan illeszthet weboldalába Facebook megosztó gombot?
-Hogyan illeszthet weboldalába „Tetszik” gombot?
-Hogyan hozhat létre az üzenőfalon saját tartalmat?
-Hogyan illeszthet be videókat üzenőfalán a saját oldalára?

Kezdjük tehát a Twitterrel.

(more…)

Twitter, Facebook, Filmforgatás
Kategória: online marketing — Címke: , ,

twitter facebookNagyon sok helyen olvasni, hogy milyen jó üzletileg a cégeknek használni a különböző úgynevezett web 2-es eszközöket mint például a Twitter és a Facebook.

Nem fogok arról írni, hogy önnek kell vagy nem kell használnia a sikeres netes jelenléthez ezeket, hiszen nem vagyok szakértő, a mai bejegyzésben mindössze leírom, hogy mi mire és miképp használjuk őket és remélem tudok néhány hasznos ötletet adni.

Mivel többen kérdezték már, hogy milyen címen lehet minket elérni ezeken az oldalakon ezért kezdem ezzel. Megtisztel vele ha követ minket ezeken az oldalakon:

A Chrome Ball és a Webgalamb szoftver Twitter címe ugyanaz: http://twitter.com/chromeball

A Chrome Ball Facebook oldala: http://facebook.com/chromeball

A Webgalamb Facebook oldala: http://facebook.com/webgalamb

Kezdjük azzal, hogy miért is van a címben a filmforgatás szó.

(more…)