8 hasznos Youtube tipp
Kategória: online marketing ● Címke: , , , 5 hozzászólás

YoutubeAz átlagos felhasználó számára a Youtube “csak” egy weboldal ahol videókat lehet nézegetni. De egy vállalkozás számára inkább ez is egy lehetőség amivel megnövelhető a forgalom. Összegyűjtöttünk nyolc olyan módszert amivel hatékonyabban ki tudod használni a Youtube oldalát.

Kezdjük egyből azzal, hogy mire figyelj amikor videót töltesz fel.

1. A videó mint SEO eszköz.

Az internetre feltöltött videóid is megjelennek a Google kereső találatai között, különösen igaz ez a Youtube-ra feltöltött videóidra. Nem azért mert ugyan az a cég a tulajdonosa a keresőnek és a videós oldalnak is, hanem mert a Youtube a világ legnépszerűbb videós oldala és nem úgy néz ki, hogy ez a közeljövőben változna.

Ezért nagyon fontos, hogy milyen címet és leírást adsz meg a videódhoz.
Ne csak egyszavas címet adj, hanem olyat ami figyelemfelkeltő és lehetőleg tartalmazza a keresőszót amire a látogatóid meg szoktak találni téged. Gondolj a videódra úgy mintha a weboldalad egy aloldala lenne. A videó leírását nagyon sokan elhanyagolják, semmit vagy csak pár szót írnak oda. Pedig ez a leírás nem csak azért fontos mert ez alapján találnak meg a Google és a Youtube saját keresőjében, hanem azért is mert ez jelenik meg a találati listán, sőt még a Facebook is kiírja amikor megosztják a videódat.

2. Gyűjts feliratkozókat a Youtube csatornádhoz is.

Amikor új videót töltesz fel akkor a Youtube automatikusan értesíti erről a feliratkozóidat, vétek kihagynod ezt a lehetőséget. A nézőid minden videód felett fel tudnak iratkozni, de van egy jó módszer amivel ezt könnyen reklámozhatod is.

Oszd meg a következő linket a Facebook vagy G Plusz követőid között, sőt kiküldheted hírlevélben is. Amikor erre a linkre kattint valaki akkor a megnyíló oldalon azonnal fel tud iratkozni a Youtube csatornádra. Természetesen a minta linkben a mi csatornánk van, cserél le a végé az azonosítót a sajátodra:

http://youtube.com/subscription_center?add_user=chromeballstudio

3. Küldj videót hírleveleidben.

Persze ez egy kicsit trükkös megoldás, mivel videót még mindig nem lehet e-mailben küldeni. Illetve lehet, de a levélolvasók túlnyomó többsége nem fogja elindítani, nem tudja kezelni.

Ezért csináld azt, hogy a Youtube videódról készítesz egy képernyőmentést és azt tedd a leveledbe. Így az olvasó amíg rá nem kattint a leveledben azt hiheti, hogy ott a videó. Viszont a képre linkeld be az eredeti videó oldalt a Youtube-on. Így amikor rákattint az olvasód akkor valóban megnézheti a videót, mivel megnyílik a böngészője és automatikusan elindítja a Youtube a videót. Ez a módszer sokkal hatékonyabb mintha ha beleírnád a leveledbe, hogy kattintson oda a videó megtekintéséhez.

4. Szabd egyedire a Youtube csatornádat.

Ez is egy olyan felület ami akár hivatalos csatornája lehet a cégednek. Ezért fontos, hogy beállíts egyedi azonosítót, nekünk például ez a Youtube címünk: http://youtube.com/chromeballstudio

A csatornádat ennél sokkal jobban is személyre szabhatod, beállíthatod a hátteret, a színeket, az elrendezést, stb. Nagyon könnyű és magyar kezelői felülete van a Youtube-nak, el fogsz igazodni. Egyszer kell csak megcsinálni, és érdemes rászánni az időt, mivel ez is erősítheti a céged profizmusáról kialakult képet.

5. Figyelj a videóid statisztikáira.

Remek és pontos statisztikát ad a Youtube a videóidhoz. Ebből nem csak azt tudhatod meg, hogy mennyien nézték meg, hanem azt is látni fogod, hogy honnan jöttek a látogatók. Sokszor olyan más weboldalakon osszák meg a videóidat ami nagy nézettséget hozhat, vagy épp nem szeretnéd, hogy ott is megjelenjen. Mindezeket látod a statisztikában.

Sőt láthatod a demográfiai adatokat, azt, hogy melyik nemnek és korosztálynak tetszik leginkább a videód. Vagy épp segítséget és visszajelzést láthatsz attól is, hogy mennyire találják érdekesnek a videód, azaz mennyien nézik végig, mely részeknél kapcsolják ki, stb.

Video statisztika

6. Oszd meg és uralkodj.

Ha feltöltöttél egy új videót akkor a lehető legtöbb helyen oszd meg, gerjessz neki nézettséget. Ha a témája megengedi akkor küld be internetes újságok szerkesztőségébe, vagy épp vicces oldalakon oszd tovább. Tedd fel weboldaladra. Posztold ki a közösségi oldalakon, akár időnként újra is, hiszen biztos nem mindenki látta még. Ha érdekes a videód akkor egy Facebook megosztás több ezres nézettséget hozhat.

7. Készíts a videóhoz kampányt.

Sokan úgy gondolnak a videóra mint a kiegészítőre, a kampány kísérőjére. Pedig akár fordítva is lehet, maga a videó is lehet az amit felvezetsz egy kampánnyal. Felcsigázhatod követőidet, olvasóidat, hogy amikor megjelenik a videó akkor ne csak egy legyen a sok közül, hanem már várják azt. Így nem csak a nézettség lesz nagyobb, hanem az aktivitás is, mivel már előre gondolkodtak követőid a videóról, lesz róla véleményük.

Világvége Kampány

Erre példa amit néhány éve csináltunk, egy videó megjelenése elé. Ez annak idején nagy siker volt, sőt a témájából kifolyólag azóta is folyamatos az érdeklődés, a videó kapcsán a TV2 híradója is készített velünk riportot.

Jelenleg a nagyjából 300.000 néző mellett a kétharmaduknak elnyerte a tetszését ami reklám esetén kifejezetten jónak mondható. De sokkal fontosabb, hogy a célját elérte amiért készült. Itt megtalálod a részletes leírását a kampánynak és magát a videót is:
Világvége Kampány

8. Extrák

A Youtube rengeteg extrát kínál neked amikor videót töltesz fel. Ezeket érdemes megismerned és ha hasznos akkor használd. Készíthetsz például a videódhoz feliratot, így idegen nyelvűek is érteni fogják, sőt a szöveges felirat szintén megjelenik a videóhoz mint tartalom, így ez is hasznos keresőmarketing szempontból.

Kérheted, hogy a Youtube automatikusan elkészítse a videód 3D változatát. Persze ez utólag generált 3D, nem olyan mint az IMAX, de most még ki tudja ez is emelni a videódat a többi közül.

Összekötheted a Youtube csatornádat a Facebook-al, Twitterrel és G Plusszal is, így automatikusan megjelennek ott is amit feltöltesz.

Feliratkozhatsz te is mások csatornáira, így nem csak azonnal kapod az értesítőt amikor számodra érdekes videó jelenik meg, hanem akár a konkurenciádat is követheted.

Kövess minket a Facebook-on:
Oszd meg ezt a bejegyzést:


Iratkozz fel értesítőnkre és üzenetet kapsz új bejegyzéseinkről:
5 hozzászólás (szólj hozzá te is)


 1. Szabó András

  Emlékszek a világvégés kampányotokra, nekem nagyon tetszett! 🙂 Kíváncsi vagyok mennyire ugrik meg még jobban a nézettsége az év végén, amikor közeledik a decemberi maya világvége…


 2. Bálint http://papagajidomitas.hu

  Köszi!
  A bevezető kampány tényleg egy hasznos ötlet.


 3. Geri http://utikalauz.info

  Még nem próbálkoztam videókkal, de a cikk meghozta a kedvemet hozzá.


 4. dani

  Nagyon hasznos cikk, mi is használjuk a videó marketinget.Szólj hozzá te is:

e-mail:
hozzá-
szólás:
 További bejegyzéseink hasonló témában:

Újdonságaink videósoknak
Weboldalak régen és most
Ingyenes Facebook és WordPress alkalmazások
Marketing trükk az utcáról
E-mail marketing tipp