2010 szeptemberi archívum

Elvehetik a domain nevét!

domain védjegyÖn szerint a honlapjához tartozó domain nevet senki nem veheti el öntől? Azt gondolja, hogy a konkurenciája nem élhet vissza az ön márkanevével, nem csinálhat hasonló néven mondjuk weboldalt? Ha ön viszonteladó akkor bátran használhatja a gyártó logóját vagy nevét reklámjaiban?

Jelenleg nagyon kevés hazai kis és közepes vállalkozás él azzal a lehetőséggel, hogy levédje szellemi tulajdonait, védjegyezze logóját, márkanevét. A szellemi tulajdon az egyik legnagyobb érték a vállalkozása számára, ha nem védi kellően, ha nincs tisztában a szerzői és védjegy jogi lehetőségekkel nagyon kellemetlen meglepetések érhetik. Nem csak kiszolgáltatottá teszi magát a visszaélésekkel szemben hanem könnyen adódhat olyan helyzet, hogy ön lesz a jogbitorló, öntől veszik el a jogot a használatra, sőt akár még büntetésre is számíthat.

A Magyar Szabadalmi Hivatal munkatársai segítségével összeállítottunk olyan kérdéseket amik minden vállalkozás számára fontosak. Szó lesz a védjegyek és domain nevek viszonyáról, a védjegyekhez és szerzői jogokhoz fűződő tudnivalókról és lehetőségekről amivel védhetjük szellemi tulajdonainak. Köszönöm a segítséget Huszár Enikőnek az MSZH osztályvezetőjének és Dr. Németh Gábor igazgató úrnak.

A cikksorozat első részében a domain nevekkel és a védjegyekkel kapcsolatos tudnivalókról, tévhitekről és lehetőségekről írok. Első tévhitként azzal kezdem, hogy védjeggyé nyilvánaítani logóját, márkanevét nem drága. Sokkal drágább ha elveszíti amit felépített! A védjeggyé nyilvánítás mindössze 70-80 ezer forintos nagyságrend és ezért 10 évre oltalmat kap. Számoljon utána, ez havonta csak 6-700 forint!

Nézzük tehát mire kell figyelni ha weboldala van.

(more…)

Wolf Gábor interjú

Wolf GáborWolf Gábor neve szerintem keveseknek ismeretlen. Ha ma egy hazai kisvállalkozás tulajdonosa az interneten keres segítséget ahhoz, hogy vállalkozása sikeresebb legyen biztos, hogy találkozni fog Gáborral és cégével a Marketing Commando-val.

Októberben Gáborék ismét egy olyan nagy dobásra készülnek aminek mi is részesei leszünk a Webgalamb szoftverrel. Ennek kapcsán beszélgettünk.

– Mi és hol lesz október 15.-én?

Szia Adrián, üdvözlöm a Chrome Ball partnereit, olvasóit!
Újra nyílik a kkv Marketing Expo, ami egyszerre marketing konferencia, kiállítás és vásár. Ez a magyarországi kis- és középvállalati marketing legnagyobb rendezvénye – tehát annak a vállalkozónak, cégvezetőnek, aki csak egy kicsit is marketing-orientált, mindenképp itt a helye!

Stílusosan egy jéghokipályán rendezzük meg, a Jégpalotában, hiszen ezekkel a marketing stratégiákkal a jég hátán is meg lehet élni!

– Mennyibe kerül a belépő és miért, kiknek éri meg eljönni?

(more…)