2010 júniusi archívum

Webrobbanás

WebrobbanásNéhány hónappal ezelőtt megkeresett Szabó Gábor, a webforgalom.hu szerzője, és azt kérdezte tőlem, hogy lenne-e kedvem segíteni a weboldal tulajdonosok felvilágosításában.

Kicsit meglepődtem, de miután elmagyarázta, hogy mire is gondol, azonnal igent mondtam.

Gábor ugyanis azt a célt tűzte ki, hogy készít egy látogatottságnövelési útmutatót, ami végre segít eligazodni ezen az ingoványos terepen. Segít abban, hogy a honlap tulajdonosok új látogatottságnövelési technikákat ismerhessenek meg, és képesek legyenek eldönteni, hogy az ő oldalukhoz melyik technikák illenek a legjobban. Legyenek képesek észrevenni, hogy nincsenek univerzális csodaszerek. Nem hatékony minden esetben a keresőoptimalizálás, a közösségi média jelenlét vagy egy partnerprogram. Emellett nagy hangsúlyt akart fektetni a nélkülözhetetlen alapokra is. Hiszen mit sem ér, hogy sok látogató érkezik az oldalra, ha azok azonnal nyomnak a vissza gombra, vagy kattintanak a bezárásra.

A végeredmény minden várakozásomat felülmúlta!

(more…)

Honnan vehet fotókat?
Kategória: grafika,videó — Címke: , , , ,

stock fotó videó zeneSemmi sincs ingyen. Sajnos sokaknak furcsa, de például az interneten, a google képkeresőben található képek sem használhatóak fel csak úgy. Sokszor előfordul, hogy amikor fotóra van szükség akkor a megrendelő azt mondja „keressünk és töltsünk le párat a google képkeresőből”. S ez legtöbbször nem azért van mert lopásra szeretne az ügyfél buzdítani hanem mert sokan nem tudják, hogy ezek jogvédett tartalmak.

Elég csak abba belegondolni, hogy mi mit szólnánk hozzá ha a weboldalunkon található saját készítésű képeinket, szövegeinket egyszer csak más oldalán is viszontlátnánk, hisz ő is csak találta azokat a neten.

Aki volt már profi fotósnál az tudja, hogy saját képeket készíttetni képenként akár 10-30 ezer forintba is kerül. Ez egy átlagos weboldal esetében egy kisebb vagyon. Ha saját termék fotózásáról van szó akkor ezt nem ússzuk meg, de ha dekorációs képekről, általános fotókról akkor találunk egy nagyon kedvező megoldást.

Nézzük tehát, hogy hol vásároljunk olcsó fotót, videó, zenét?

(more…)