2009 novemberi archívum

Karácsonyi weblap díszítés
Kategória: grafika — Címke: , , ,

Szexi KarácsonyAz ünnep közeledtével minden évben többen is feltesszük magunknak ezt a kérdést. Jól mutatna-e a weboldalunkon egy kis karácsonyi hangulatot keltő díszítő elem, vagy éppenséggel ártana a cégünk hírnevének, ha valami kis giccset kitennénk az oldalra?

Egyes látogatók talán örülnének a figyelmességnek, sokan fel sem figyelnének rá, néhányan viszont visszatetszőnek találhatnák az oldal alaptémájához nem illő dizájnt. Mi a megoldás? Mit tegyünk, hogy ne ártsunk üzleti érdekeinknek, de mégis kinyilvánítsuk a látogatók iránti jóindulatunkat és kedvességünket?

A témával kapcsolatban igazából csak két kérdés kerülhet elő (plusz lesz a bejegyzés végén egy kis ajándék meglepetés):

1. Legyen-e egyáltalán karácsonyi dizájn a céges honlapon?

2. Ha igen, akkor milyen legyen?

(more…)

Bosszantsuk a látogatóinkat

Webergonómia

A weboldala látogatónak többsége általában határozott céllal érkezik önhöz. Sürgősen szükségük van valamilyen információra, és úgy gondolják, hogy ezt az interneten lehet a legkönnyebben megtalálni. Tájékozódni szeretnének, vagy csupán a tudásukat gyarapítani, pénzt költeni, vagy éppen pénzt keresni, sokféle ok lehet arra, hogy elindítsák kedvenc böngészőjüket.

Az internet viszont – más egyéb jó tulajdonságai mellett – a sebességről is szól. A látogatók gyors és kielégítő eredményre számítanak, ezért sehol sem időznek többet a kelleténél, folyamatosan keresik a legjobb megoldást. Ahol rövid időn belül (ez általában legfeljebb 10-30 másodperc) nem kapnak választ kérdéseikre, nem maradnak tovább, s új weboldalakon próbálnak szerencsét. Nincs is annál rosszabb egy weboldal tulajdonosa számára, mint amikor azt tapasztalja, hogy a látogatók éppen csak megnézegetik a nyitó oldalt, s nem is kíváncsiak a sok-sok munkával megírt belső tartalmakra, az igazi és nagyon kedvező üzleti ajánlatra.

Mit kell tennie tehát ahhoz, hogy maradásra, sőt vásárlásra bírja a látogatókat?

(more…)