2009 augusztusi archívum

Titkos árak.

ÁrakMa már Magyarországon is a vásárlások nagyon jelentős része az interneten történik. Ennél is nagyobb mértékben maga a vásárlás nem a világhálón zajlik ám ott informálódik az ügyfél, ott hasonlítja össze a termékeket, szolgáltatásokat. Tehát gyakorlatilag az interneten található információk alapján dönti el, hogy végül hol és mit fog vásárolni.

Ilyenkor vetődik fel a kérdés, hogy tulajdonképpen mit is keresnek látogatói weboldalán. Az nyilvánvaló, hogy azért keresik fel, hogy ott információkat találjanak termékeiről szolgáltatásairól. S gondolom az sem okoz meglepetést, hogy a leggyakrabban keresett információ az ár. Ez külföldön sincs másképp, de itthon még inkább jellemző.

Mégis rengeteg weboldalt látni ahol nincsenek feltüntetve árak, nagyon sok olyan ügyfelünk van nekünk is, akik különböző okokból nem tüntetik fel, hogy mennyiért lehet náluk vásárolni. De ezzel gyakorlatilag kihúzzák a weboldal lába alól a talajt, pont a lényegét veszítheti el az oldal.

Nézzük tehát miért rossz a kifogása annak aki nem tünteti fel árait.

(more…)

Ki beszél önről?

ki beszél önrőlBizonyára ön is kíváncsi rá, hogy mely internetes oldalak hivatkoznak önre, hol beszélnek a termékéről vagy éppen merre említették meg nevét.

Persze erre rá lehet keresni a Google keresőben, de mivel az internet folyamatosan változik mindig új és újabb oldalak jelennek meg, ahol önről vagy vállalkozásáról szóló szöveg jelenhet meg. Ahhoz, hogy mindig tudjon az új oldalakról állandóan a keresőben kellene keresgélnie, ráadásul olyan oldalak között amelyekről már tudja, hogy szerepel rajtuk.

Talán gondolt már arra, hogy milyen jó lenne ha automatikusan kapna egy értesítést amikor új oldalt talál a kereső ahol ön vagy az önnek fontos szó, kifejezés is szerepel. Nos van megoldás erre is.

S nem véletlen az sem, hogy erre is a Google nyújt egy ingyenes szolgáltatást.

(more…)