2009 júliusi archívum

6 tipp szövegíráshoz.

6 tipp weboldala szövegének megírásáhozAz ön weboldalának szövegezését marketing szakember készíti? Vagy ön is ahhoz a többséghez tartozik ahol a weboldal szövegezését házon belül oldják meg?

Elég gyakori itthon a kis és közepes vállalkozások körében, hogy nem vesznek igénybe marketinges szakembert, hanem általában az ügyvezető vagy egy beosztott, mondjuk a titkárnő tölti fel tartalommal a weboldalt.

Ennek nyilván anyagi okai vannak és ebben a bejegyzésben nem arról próbálom meggyőzni, hogy alkalmazzon profi online marketingest (pedig jobban járna) hanem, hogy ha saját maga tölti fel a weboldalát akkor mire érdemes odafigyelnie.

Jöjjön tehát néhány alapvető tudnivaló amit figyelembe kell venni.

(more…)

Hírlevelezés kezdőlépések.

hirlevelezésBizonyára sok olvasónk van aki bár szeretné kihasználni a hírlevél küldésben rejlő új lehetőségeket, mégis ismeretlen számára, hogy egyáltalán miképp kell nekiállni.

Ezért ebben a bejegyzésben arról írok, hogy milyen egyszerű lépésekkel tud felépíteni egy garantáltan működő hírlevél sorozatot, ami éveken át automata segítséget nyújt, az elkészítése mégis megvan akár negyed óra alatt!

A bejegyzés végén kitérek arra is, hogy egyúttal miképp lehet a weboldalról beérkező megrendeléseket vagy ajánlatkéréseket is hatékonyan kezelni, megrendelői adatbázist építeni egy hírlevél szoftverrel. Miért dolgozna a tulajdonos ezekkel ha van rá automatizált megoldás?!

Az első lépést fejben kell meglépni…

(more…)

Ingyen statisztika.

google analyticsAkik az internettel dolgoznak hajlamosak azt hinni, hogy a Google Analytics szolgáltatásról már mindenki hallott, pedig a tapasztalataink azt mutatják, hogy az ügyfeleink elsöprő többsége még nem ismeri, nem tudja, hogy a weboldala látogatottságát ingyen és nagyon pontosan is tudná mérni.

Pedig ha nem méri, nem követi nyomon weboldalának látogatóit, nem ismeri meg szokásaikat akkor az felér azzal mintha úgy szórólapozna, hogy nem érdekelné melyik városban és merrefelé szórják ki reklámját, sőt az sem érdekelné, hogy egyáltalán eljut-e a postaládákba!

Maga a szolgáltatás teljesen ingyenes és a honlap tulajdonosnak is csak annyit kell tennie, hogy a regisztrációt követően beilleszt egy rövid kódot weboldalába.

A rendszer jóval többet nyújt, mint, hogy egyszerűen megmutatja aznap mennyi látogatója volt. Mivel a statisztikai felület magyar nyelvű, ezért most nem egy teljes leírást fogok írni az összes lehetőségről (a hely is kevés lenne) hanem a fontosabb és érdekesebb funkciókat mutatom be. Így azok számára is érdekes lehet a cikk akik ismerik, de eddig mindössze csak a napi látogatót számának megismerésére használták a statisztikát.

Nézzük tehát mit és miképp tegyünk.

(more…)