2009 júniusi archívum

Mítoszok és tévhitek.

mítoszok és tévhitekNagyon sok olyan vállalkozás keres meg minket akik már valamilyen szinten ismerik az internetes trendeket, és olyan módszereket, amelyekkel a weboldal hatékonyabban tud üzemelni.

Ám sok olyan tévhit is él az emberekben amelyek vagy ártanak a weboldal tulajdonosnak vagy csak egyszerűen elavultak.

Mindez abból fakad, hogy bár az internet egyik legnagyobb előnye, hogy szinte minden témával kapcsolatban gyorsan és egyszerűen tudunk információkat szerezni, viszont az információk többségénél semmi garancia nincs annak helyességére nézve. Előfordul, hogy hiányos vagy éppen elavult az oldal ahol olvassuk.

Ezért ebben a bejegyzésben összegyűjtöttem néhányat a legelterjedtebb tévhitek közül, hogy tiszta vizet öntsünk a pohárba.

Lássuk hát kilenc elterjedt tévhitet.

(more…)

Elolvassák amit ön ír?

Email marketing tippekA mostani írással kezdem meg azt a bejegyzés sorozatot amelyben néhány olyan egyszerű trükköt és technikát fogok megmutatni, amivel hatékonyabbá teheti hírlevelét.

Először nézzük a levélnek azt a részét amivel biztosan találkozik minden olvasó, azt a részt ahol már a levél elolvasása előtt eldőlhet az írása sikere. Ha úgy tetszik a levél előszoba ajtaja amin keresztül jut el az olvasó a lényegig, ám ha ezt az ajtót rosszul készítik el akkor sokan kint maradhatnak. Ez a hírlevél tárgysora.

Sok levél már akkor elbukhat ha rosszul megfogalmazott a tárgysor, ilyenkor meg sem nyitják az olvasók, esélyt sem kap arra, hogy elérje célját. Ha például a tizedik levelet kapják öntől olyan címmel, hogy “10% kedvezmény a héten” akkor számíthat rá, hogy lesznek akik el sem olvassák. Nem az akcióval van a gond, hanem nem eléggé kedvcsináló az ilyen cím.

A levél tárgysoránál is érdemes úgy gondolkodni mint a weboldal címsorainál. Kellően érdekesnek és figyelemfelkeltőnek kell lennie ahhoz, hogy a továbbolvasás mellett döntsenek olvasói.

Ráadásul az alább leírt 5 tippet nem csak hírleveleihez használhatja fel, hanem weboldalán a címsorai megszerkesztéséhez vagy reklámjai, hirdetései címének elkészítéséhez is.

(more…)

Weboldal teszt egyszerűen.

Google mérleg

Mivel már az előző bejegyzésekben is szó volt arról (s ezután is többször lesz), hogy akármit is teszünk a weboldallal, hírlevéllel vagy más internetes felületünkkel a legfontosabb, hogy teszteljük le a hatékonyságát.

Szerencsére az internet egyik legnagyobb előnye, hogy nagyon gyorsan és nagyon pontos képet kaphatunk minden változtatásunk hatásáról.

S még nagyobb szerencsére ehhez már nem kell külön szoftvert vagy programozót alkalmazni mert a google-nak létezik egy gyors, egyszerű és ingyenes megoldása erre is.

Ezt úgy hívják, hogy webhely optimalizáló és pár lépésben bemutatom ennek a használatát.

A webhely optimalizálót a www.Google.com/WebsiteOptimizer címen tudja megnyitni. Ha nem magyarul jelenik meg és gondot okoz az angol nyelv akkor első lépésnek a bal felső sarokban át is válthatja a nyelvet.

A használathoz google fiókra lesz szükség ha még nincs akkor pár lépésben lehet is regisztrálni ezen az oldalon. Az összes google szolgáltatás elérhető egy regisztrációval, illetve egybe lehet vonni őket. Így együtt használhatja gmail-es fiókjával, analytics statisztikájával, webmesteri beállításaival vagy akár a youtube-os regisztrációjával. Később ezekről a funkciókról is írni fogok.

Miképp fog történni a mérés?

(more…)

A popup bírósági tárgyalása.

popup ablakNéhány éve még ritka volt egy olyan üzleti weboldal ahol felugró ablak volt. Aztán ahogy az internetes marketinget szép lassan szívták magukba a cégvezetők úgy kezdtek el szaporodni a különleges ajánlatokkal és letölthető anyagokkal telipakolt popup ablakok.

Megoldódott olyan beúszó ablakok készítése amit nem lehet blokkolni a böngészővel. Megjelentek látványosabb, videós besétáló emberkéket tartalmazó kis felugrók, az oldal alján szereplő sávok és társaik.

Ma pedig már sokan temetik ezt a technikát, azok akik eddig sikeresen használták leveszik őket, a nagy marketing guruk pedig kimondták rá az ítéletet.

Szerintem egy kicsit talán túl korán ítélték el.

(more…)